Elevii romani din lotul olimpic de informatica al Romaniei au obtinut 4 medalii la Turneul international de informatica Shumen 2014. Medalia de aur a fost cucerita de Adrian-Catalin Badea, elev in clasa a VIII-a la Colegiul National de Informatica "Matei Basarab" din Ramnicu Valcea, care a participat in sectiunea de juniori a competitiei. La olimpiada au participat echipe nationale si echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, Romania si Rusia.

Turneul international de informatica Shumen 2014 s-a desfasurat in localitatea bulgara cu acelasi nume, in perioada 21-23 noiembrie. Competitia este la a V-a editie; initial, concursul se adresa exclusiv liceelor bulgare de informatica.

Lotul olimpic al Romaniei prezent la Turneul international de informatica Shumen 2014 a obtinut patru medalii.

Medalia de aur:

  • Adrian-Catalin Badea - elev in clasa a VIII-a la Colegiul National de Informatica "Matei Basarab" din Ramnicu Valcea, participant in sectiunea de juniori a competitiei.

Medalia de argint:

  • Rares-Darius Buhai - elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita-Nasaud. Tot anul acesta, Darius Buhai a obtinut medalie de aur la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale 2014. In 2013 si in 2012, Rares a obtinut medalia de aur la Olimpiada Balcanica de Informatica. Rares Darius Buhai a obtinut anul trecut medalie de aur si la Olimpiada Internationala de Informatica 2013, precum si la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada. El a mai castigat medalia de aur si la Olimpiada Internationala de Informatica din 2012. Tot in 2012, el a obtinut medalie de aur la Balcaniada de Informatica, precum si la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada din Rusia. Rares Darius Buhai a mai fost medaliat cu aur si la Olimpiada balcanica de informatica din 2011. 

Medaliile de bronz:

  • Alexandru Velea - elev in clasa a XI-a la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca. Anul acesta, el a mai castigat medalie de argint la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale 2014. Alexandru Velea a mai castigat medalie de bronz la Olimpiada balcanica de informatica pentru juniori in 2011 (Sursa).
  • Andrei Heidelbacher - elev in clasa a XII-a la Colegiul National "C.D. Loga" din Timisoara. Anul acesta, el a luat aurul la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale, reeditand performanta din 2013. In 2013, Andrei Heidelbacher a obtinut medalie de argint la Olimpiada Internationala de Informatica. In luna aprilie a anului trecut, Andrei Heidelbacher a obtinut cel mai bun rezultat la Olimpiada Nationala de Informatica de la Timisoara, fiind premiat de Institutul National de Cercetare in Informatica si Automatica din Franta.

Descarca de aici Subiectele pe care olimpicii le-au avut de rezolvat

La competitie au participat echipe nationale si echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, Romania si Rusia. Din Romania, pe langa lotul olimpic, au luat startul si echipe reprezentand Liceul International de Informatica, Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", Colegiul National "Ion Luca Caragiale" si Liceul Teoretic "Spiru Haret", toate din Capitala, respectiv Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova si Colegiul National "Dinicu Golescu" din Campulung Muscel, anunta Ministerul Educatiei.

Citeste si: