Seful statului polonez, Bronislaw Komorowski, l-a felicitat pe presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, pentru castigarea alegerilor din Romania si l-a invitat sa faca o vizita in Polonia, informeaza Mediafax.

"Va felicit calduros pentru victoria in alegerile prezidentiale", afirma mesajul de felicitare, care i-a fost trimis lui Iohannis la 20 noiembrie si a fost publicat marti pe site-ul Ambasadei Poloniei la Bucuresti.

"Polonia si Romania sunt legate nu numai de o istorie si de o prietenie de secole, dar si de provocari comune atat in imediata noastra vecinatate, cat si la nivel global. Parteneriatul Strategic dintre tarile noastre constituie o platforma ideala pentru adancirea cooperarii bilaterale si la nivelul forumurilor internationale, printre altele in cadrul Uniunii Europene si al Aliantei Nord-Atlantice", afirma presedintele polonez.

Cu aceasta ocazie, Komorowski l-a invitat pe presedintele ales al Romaniei intr-o vizita la Varsovia. "O intalnire personala ar fi o ocazie perfecta pentru a discuta problemele curente si perspectivele dezvoltarii contactelor bilaterale. Profitand de ocazie, as dori sa va invit sa faceti o vizita la Varsovia in viitorul apropiat", afirma Komorowski.