Guvernul va adopta in sedinta de miercuri o hotarare potrivit careia elevii si studentii din Republica Moldova vor putea calatori gratuit pentru a vota la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, a anuntat premierul Victor Ponta. "Din punct de vedere strict tehnic, cred ca putem sa adoptam hotararea ca toti elevii si studentii sa poata sa calatoreasca gratuit pentru a ajunge la sectiile de vot", a spus Ponta. Acesta a precizat ca isi doreste ca in urma alegerilor sa ramana un Guvern pro-european in Republica Moldova.

"Vreau si sper ca la Chisinau sa ramana un guvern pro-european", a spus Ponta. "Duminica este un vot esential pentru directia in care merge Republica Moldova. Noi am facut ca guvern foarte mult, tot ceea ce puteam sa facem sa sprijinim parcursul european al Republicii Moldova: gazoduct, gradinite, microbuze, zona de cultura, de educatie", a mai spus premierul.

UPDATE Guvernul a aprobat un proiect de Hotarare de Guvern. Elevii si studentii din Republica Moldova care studiaza in Romania vor beneficia de o calatorie gratuita dus-intors pe calea ferata in ziua alegerilor parlamentare de la Chisinau pentru a se putea deplasa la sectii de vot organizate pe teritoriul romanesc. Localitatile in care se va putea vota sunt: Bucuresti, Iasi, Galati, Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Bacau, Suceava.