Procurorii DIICOT au facut miercuri dimineata 28 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Giurgiu si Constanta, pentru a destructura o grupare infractionala organizate formata din 20 de persoane, specializata in comiterea infractiunilor de falsificare de moneda, punere in circulatie de valori falsificate si inselaciune, arata un comunicat al institutiei.

Grupul a actinat incepand din luna martie si a falsificat si pus in circulatie bancnote de 100 de lei. Membrii grupului infractional foloseau metoda de imprimare Laser Jet si Ink Jet, prin utilizarea unor echipamente performante de imprimare.

Bancnotele contrafacute erau realizate pe suport de hartie, fereastra transparenta fiind imitata prin decuparea de pe bancnota contrafacuta a zonei aferente si aplicarea unei bande adezive tip scotch, pe care sunt imitate caracteristicile grafice ale ferestrei transparente originale.

Bancnotele falsificate au fost puse in circulatie in piete, targuri sau magazine de dimensiuni mici, atat in Bucuresti, cat si in alte judete.

O parte din bancnotele contrafacute a fost plasata in randul persoanelor care comercializeaza tigari in Complexul Comercial Dragonul Rosu.

Pana in prezent au fost identificate aproximativ 750 de bancnote contrafacute. 30 de persoane vor fi audiate in aceasta cauza.