Primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca nu mai este interesat de Portul Constanta si ca daca guvernatii vor sa transfere actiuni la municipalitate este bine, iar daca nu doresc acest lucru, nu este nicio suparare, transmite Mediafax.

El a declarat, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Primarie, ca este convins ca Guvernul, indiferent daca va fi unul PSD sau PNL, va avea grija de proiectele constantenilor.

"Portul nu ma mai intereseaza, ajunge. Nu vezi ca de un an de zile tot trag? Daca vor sa-l dea bine, cine o fi la guvern, daca nu vrea, iarasi bine. Am renuntat. Ce pot sa fac mai mult de atat ? Sunt convins ca un guvern intelept o sa aiba grija de toate proiectele constantenilor, fie ca este guvernul PSD, fie ca e Guvernul PNL, nu ? (...) Sunt convins ca intr-o forma sau alta carmuitorii de la Bucuresti vor avea grija de proiectele constantenilor. Ce ar avea domnul Iohannis daca schimba puterea cu Cazinoul, de ce sa nu ni-l repare?", a afirmat Radu Mazare.

Intrebat daca Romania va avea in continuare un Guvern PSD sau Executivul va fi format de PNL, primarul Constantei a raspuns: "Nu stiu ce guvern va fi. Nu sunt Mafalda, nu sunt oracol, chiar nu stiu".

De asemenea, Mazare a mai precizat ca nu stie daca PSD ar trebui sa continue la guvernare sau sa treaca in opozitie.

Radu Mazare a dorit de mai mult timp ca municipalitatea sa aiba o treime din actiunile de la Portul Constanta. Pana in toamna acestui an, Ministerul Transporturilor era actionar majoritar la Administratia Porturilor Maritime Constanta, cu 60 la suta, iar Fondul Proprietatea si Primaria Constanta detineau fiecare cate 20 la suta din capital. Mazare isi dorea ca CLM sa detina o treime din actiuni si a primit asigurari in acest sens din partea premierului Victor Ponta.

La inceputul lunii octombrie, Curtea Constitutionala a decis ca este neconstitutionala trecerea la Consiliul Local Constanta, iar cele 20 la suta din actiuni au fost pierdute de autoritatile locale.

Radu Mazare isi dorea ca legea sa fie modificata si municipalitatea sa reprimeasca macar cele 20 la suta din actiuni, daca nu chiar 33 la suta cum isi propusese initial.