In plenul Camerei Deputatilor are loc, marti dimineata, o dezbatere pe tema votului din diaspora, solicitata de PNL, la care a fost invitat sa participe si premierul Victor Ponta.

"Dezbaterea politica ceruta de PNL va avea loc marti, la ora 10,00. Cred ca premierul a confirmat ca va fi prezent, oricum e obligat sa vina, conform Regulamentului Camerei, si, mai mult ca sigur, domnul prim-ministru va fi prezent", a spus secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, dupa sedinta Biroului permanent de luni, scrie Agerpres.

Premierul Victor Ponta si noul ministru de Externe au fost invitati, saptamana trecuta, in plenul Camerei Deputatilor, la o dezbatere asupra votului din diaspora.

Potrivit solicitarii inaintate de grupul deputatilor PNL Biroului permanent al Camerei Deputatilor, tema dezbaterii o reprezinta "organizarea deplorabila, de catre Guvernul Romaniei, in sectiile de vot din strainatate a celor doua tururi de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei".

"Consideram absolut necesara si urgenta o astfel de dezbatere in contextul in care dreptul constitutional la vot al zecilor de mii de romani din strainatate a fost in mod flagrant incalcat prin faptul ca nu au putut vota, iar imaginea Romaniei in plan international a avut enorm de suferit. Modul defectuos in care Guvernul Ponta a organizat procesul electoral in strainatate a condus chiar si la aparitia unor situatii in care cetatenii romani care s-au prezentat la vot si nu au putut vota au fost umiliti si bruscati ajungandu-se inclusiv la confruntari cu fortele de ordine locale", se arata in cererea liberalilor.