O femeie in varsta de 84 de ani, din localitatea Bezdead, din judetul Dambovita, a murit, duminica, dupa ce a fost muscata de cainele unor vecini, care i-a intrat in curte, in urma cu o saptamana animalul agresiv muscandu-si stapanul, in prezent politistii deschizand ancheta pentru ucidere din culpa, anunta Mediafax.

Conform datelor furnizate de reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita, o femeie de 84 de ani, din localitatea Bezdead, a murit dupa ce a fost muscata de cainele unor vecini, care a scapat din lant si a intrat in curtea ei.

Primele informatii arata ca duminica femeia a iesit in curtea casei sale pentru a scoate apa de la fantana, moment in care a fost atacata de animalul care a scapat din lant si i-a sarit in curte. In urma leziunilor provocate de muscaturi, batrana a murit.

Primele verificari facute de catre politisti arata ca nu este pentru prima oara cand animalul ataca, in urma cu o saptamana cainele muscandu-si stapanul. In urma ranilor provovate de muscaturi, barbatul a avut nevoie de spitalizare.

Imediat dupa ce a muscat-o pe batrana, cainele a fost tranchilizat si va fi preluat de autoritatile sanitar-veterinare, care vor stabili daca animalul este turbat.

Politistii din localitatea Pucioasa, judetul Dambovita, au deschis in acest caz doua dosare penale, unul pentru ucidere din culpa, infractiune pentru care, daca va fi gasit vinovat, stapanul animalului poate primi o pedeapsa cu inchisoarea de pana la cinci ani, si alt dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.