UPDATE Un ceremonial religios are loc, duminica, pe platoul Academiei Fortelor Terestre din Sibiu, unde au fost duse sicriele cu tupurile neinsufletite ale celor opt militari morti in accidentul aviatic de langa Stejaris, la eveniment asistand presedintele ales, Klaus Iohannis, si ministrul Mircea Dusa, relateaza Mediafax.

Presedintele ales Klaus Iohannis duminica, incepand cu ora 14:00, la ceremonia organizata de Academia Fortelor Terestre din Sibiu in memoria celor 8 militari care si-au pierdut viata in accidentul aviatic de vineri, informeaza PNL intr-un comunicat de presa.

Duminica, pe platoul din incinta Academiei Fortelor Terestre din Sibiu au fost pregatite opt mese imbracate in panza neagra, pe care sa fie asezate sicriele.

Tot pe platou sunt circa 200 de militari, fanfara militara si rude si apropiati ai celor decedati, la ceremonial asistand colegi ai militarilor si comandantul unitatii de la Baza Aeriana 71 Campia Turzii.

La ceremonie, sunt prezenti si ministrul Apararii, Mircea Dusa, si presedintele ales, Klaus Iohannis, alaturi de oficialitati locale.

Klaus Iohannis a ajuns in jurul orei 14.00, tinand in mana o candela pe care a asezat-o intr-un loc special amenajat, unde si celelalte oficialitati au depus candele.

Ulterior, a sosit cortegiul funerar, cu trupurile neinsufletite ale militarilor. Acestea au fost aduse cu doua camioane militare, fiind ulterior coborate din masini de catre militari, in sunetul fanfarei, purtate pe brate si asezate apoi pe mesele imbracate in panza neagra, de pe platoul din incinta Academiei Fortelor Terestre.

Reprezentantii MApN au anuntat ca va exista doar un ceremonial religios, slujba fiind oficiata de un sobor de preoti condus de Andrei Fagarasanu, episcopul vicar al Sibiului.

Trei dintre sicrie vor fi duse cu camioane militare catre judetele Arges, Alba si Olt, iar restul vor fi transportate pana la Aeroportul Sibiu, de unde vor fi duse cu un avion militar C130 catre Cluj.

Elicopterul militar care s-a prabusit vineri, in jurul orei 10.50, intr-o zona impadurita, in apropiere de Stejaris, aflata intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni din judetul Sibiu, apartinea Bazei Aeriene 71 Campia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravietuitori au fost preluati de un elicopter SMURD si dusi initial la UPU a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures, de unde au fost transferati la Spitalul de Arsi din Bucuresti.