Beneficiarul despagubirilor ilegale, afacere pentru care a fost arestat astazi procurorul sef antimafia, a preluat datorii de milioane de euro de la gruparea "Bittner - Cocos", arata o investigatie RISE Project.

Despagubiri la puterea a treia

Martie 2011. Omul de afaceri Stelian Gheorghe a primit despabubiri de trei ori mai mari decat avea dreptul. Potrivit DNA, afaceristul a obtinut in plus 60 de milioane de euro, sub forma de actiuni la compania Fondul Proprietatea - infiintata de stat si listata la bursa ca solutie alternativa pentru despagubirea proprietarilor deposedati abuziv de regimul comunist.

Cei care l-au imbogatit ilegal pe Stelian Gheorghe, 40 de ani, au fost membrii comisiei speciale a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor,sustin procurorii DNA. La acea data in comisie figura si Alina Bica, sefa Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), investigata in aceasta afacere. (Detalii, AICI)

Suveica Bittner & Co.

Septembrie 2011. Dupa ce a dat lovitura in dosarul retrocedarilor, Stelian Gheorghe a preluat datorii de milioane de euro de la Alexandru Bittner si Petre Ion - parteneri vechi de afaceri cu Dorin Cocos (sotul Elenei Udrea la acel moment).

Pe 1 septembrie 2011, Alexandru Bittner si Petre Ion, asociati ai firmei imobiliare Rondo Invest SRL, au mers la un notariat din Bucuresti ca sa ii cedeze lui Stelian Gheorghe obligatiile dintr-un contract de leasing.

Citeste articolul integral pe RISE Project