Alimentarea cu energie electrica a fost afectata, sambata seara, in mai multe localitati din judetul Galati, in urma cutremurului de 5,7 grade pe scara Richter, produs in zona Vrancea, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati, colonelul Cristinel Radu, a declarat ca, potrivit informatiilor pe care le detine la ora actuala, in zona de nord a judetului sunt probleme in ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica, fiind afecatate localitati precum Liesti, Frumusita, Oancea, Foltesti si Fartanesti.

Acesta a precizat ca mai multe echipe ale Electrica se aflau sambata noaptea in zonele afectate pentru remedierea defectiunilor. Probleme au existat si in municipiul Galati unde imediat dupa producerea seismului apa rece s-a oprit in mai multe cartiere, dar furnizarea acesteia s-a reluat in urma cu putin timp.

Seismul de la ora 21:14, s-a produs la o adancime de 39 kilometri, in Vrancea, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe Richter si a fost urmat de doua replici, cu magnitudinea de 2,8 si 3,3 grade pe scara Richter, produse la orele 22,24 si, respectiv, 22,30, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).