Viceprimarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a deschis, vineri seara, Targul de Craciun si a pornit iluminatul festiv de sarbatori, invitandu-i pe sibieni sa cante imnul impreuna cu primarul Klaus Iohannis, imagini cu acesta fiind proiectate pe un ecran de pe scena. Viceprimarul municipiului Sibiu a deschis cea de-a opta editie a Targului de Craciun si a pornit iluminatul festiv de sarbatori in centrul orasului, la eveniment fiind prezente cateva mii de persoane, anunta Mediafax.

De obicei, targul era deschis de primarul Klaus Iohannis si multi dintre sibienii prezenti in Piata Mare din oras s-au asteptat sa-l vada, considerand ca este ocazia potrivita de a-si lua "Ramas bun" de la oras.

Odata urcata pe scena din centrul orasului, Astrid Fodor i-a indemat pe sibieni sa recunoasca ca le lipseste Klaus Iohannis.

"In aceasta seara noua ne lipseste cel care inca este primarul Sibiului, dar din 22 decembrie va fi presedintele tuturor romanilor. In aceasta seara noua ne lipseste Klaus Iohannis! Desi fizic nu este alaturi de noi, va asigur ca domnia sa, cu gandul, cu inima, cu sufletul, este acum, aici, in Piata Mare a Sibiului. Pentru a simboliza acest moment, am rugat colegii sa aprinda luminile in biroul domnului primar", a declarat Astrid Fodor, lumina din biroul primarului fiind vizibila din Piata Mare.

Sibienii au scandat minute in sir numele lui Klaus Iohannis, dupa care au fost invitati de Astrid Fodor sa cante imnul alaturi de acesta, iar pe ecranul de pe scena au fost proiectate imaginile dintr-o conferinta de presa din campania electorala in care Klaus Iohannis canta imnul.

La eveniment au participat si reprezentanti ai mai multor culte religioase.

Preotul ordodox Constantin Necula a indemnat la rugaciune si pretuire, in memoria militarilor morti in accidentul aviatic de la Stejaris.

La finalul discursurilor, Astrid Fodor a actionat butonul care aprinde plasa de lumini din Piata Mare si luminile care decoreaza bradul de Craciun.

Evenimentul s-a incheiat cu un concert sustinut de Stefan Banica Jr.