Cei doi supravietuitori din elicopterul prabusit vineri in judetul Sibiu au fost operati sambata noaptea la Spitalul de Arsi din Capitala, insa sirul interventiilor va continua in zilele urmatoare, prognosticul in ambele cazuri fiind rezervat, au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii spitalului.

Cei doi militari raniti sunt capitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, in varsta de 47 de ani, si maistrul militar cls. I Valentin Bora, in varsta de 41 de ani, dupa cum a anuntat MApN. Ei au fost adusi in Bucuresti avand arsuri si fracturi.

Corneliu-Gabriel Titiana a fost adus primul, intubat. "Avea traumatism facial si arsura grad II B3 in special in zona toracica si abdominala si mai putin la membrele inferioare. A fost dus direct in sala, fiind operata fractura de piramida nazala. Totodata, a fost realizata toaleta leziunilor provocate de arsura si a fost realizata o incizie de decompresiune. Toata interventia a durat mai bine de doua ore", a precizat directorul medical al Spitalului de Arsi, dr. Cristian Nitescu.

Comandorul va mai fi operat, intrucat la investigatii a fost descoperit un corp strain intr-un plaman, care ii ingreuneaza respiratia. El este, in continuare intubat, a mai spus medicul.

Si Valentin Bora a fost operat sambata noaptea. "Avea arsuri mai superficial grad III, cam 5-7 la suta, restul fiind arsuri intermediare. A venit cu o fractura la antebrat, treimea inferioara. A fost operata fractura si apoi am facut toaleta leziunilor provocate de arsuri", a precizat dr. Nitescu.

Luni va fi facuta o noua evaluare a pacientilor si vor continua operatiile ce vizeaza arsurile.

In acest moment, pentru ambii militari, prognosticul este rezervat.

Elicopterul militar care s-a prabusit vineri, in jurul orei 10.50, intr-o zona impadurita aflata intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni din judetul Sibiu, apartinea Bazei Aeriene 71 Campia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravietuitori au preluati de un elicopter SMURD si dusi initial la un spital din Targu Mures.