Rusia si-a exprimat joi speranta ca dupa alegerea noului presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, cele doua state vor inregistra o ''schimbare majora'' in relatiile lor dupa pauza cauzata de ''criticile Bucurestiului fata de politica Moscovei'' legata de conflictul ucrainean, dar si de alte probleme internationale, informeaza agentia de presa rusa TASS, preluata de Agerpres.

''Speram ca se va ajunge la o schimbare majora si se va depasi pauza provocata de atitudinea pe care au avut-o autoritatile romane, criticand pozitia Rusiei nu numai in contextul crizei ucrainene, dar si al altor probleme internationale'', a afirmat purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukasevici.

Diplomatul rus a subliniat ca noul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, a obtinut peste 54% din voturi, ceea ce, a adaugat el, demonstreaza ca acesta se bucura de un sprijin destul de mare din partea electoratului. ''Respectam aceasta alegere si speram foarte mult ca noul presedinte si noua componenta a guvernului vor promova o politica menita sa asigure dezvoltarea in continuare a cooperarii noastre bilaterale intr-o serie de domenii'', a mai declarat Aleksandr Lukasevici.

El a adaugat ca Rusia ''este intotdeauna deschisa pentru discutii sincere si pentru colaborare cu tarile vecine, daca aceasta este construita pe principii de respect reciproc si neamestec in afacerile interne''.