Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat miercuri, la videoconferinta de la MAI privind masurile de pregatire pentru iarna, ca incepand de duminica noapte este posibil sa ninga si in sudul tarii, inclusiv in Bucuresti, informeaza Mediafax.

Sandu a explicat ca temperaturile vor fi negative noaptea, ceea ce va favoriza aparitia precipitatiilor sub forma de ninsoare si in sudul tarii, inclusiv in Capitala.

"Ne indreptam spre regimul (meteo - n.r.) de iarna", a adaugat directorul ANM.

Pe de alta parte, Ion Sandu a spus ca, din punct de vedere al culturilor agricole, nu vor fi probleme cel putin pana la jumatatea lunii decembrie. Potrivit lui Sandu, pana atunci, nu ar urma sa se inregistreze temperaturi de -10,- 15 grade, care sa afecteze culturile.

Videoconferinta de miercuri de la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) este condusa de vicepremierul Gabriel Oprea.

De miercuri de la ora 18.00 pana joi la ora 06.00 va ploua in jumatatea de est a tarii, iar in Dobrogea, Baragan si in estul si sudul Moldovei cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40-50 l/mp.

In a doua parte a noptii, in grupele nordice ale Carpatilor Orientali si zonele deluroase aferente precipitatiile vor fi predominant sub forma de lapovita si ninsoare.