Cancelarul german Angela Merkel a apreciat, in convorbirea telefonica pe care a avut-o marti cu Klaus Iohannis, drept "foarte importanta colaborarea intre Bucuresti si Chisinau pentru sustinerea parcursului european al Republicii Moldova".

Angela MerkelFoto: Agerpres/AP

In cursul zilei de marti, guvernul german a publicat un comunicat in care anunta ca Angela Merkel l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria in alegerile prezidentiale si l-a asigurat ca Germania va ramane "un partener de nadejde" al Romaniei.

Miercuri, PNL a publicat si el un comunicat in care afirma ca, in cadrul unei convorbiri telefonice, cancelarul german "si-a exprimat convingerea ca in perioada urmatoare vor fi aprofundate relatiile bilaterale dintre Germania si Romania".

"Totodata, doamna Merkel l-a asigurat pe presedintele ales al Romaniei de intregul sau sprijin si a reiterat importanta parteneriatului dintre cele doua tari in interiorul Uniunii Europene. In plus, cancelarul german a apreciat ca foarte importanta colaborarea intre Bucuresti si Chisinau pentru sustinerea parcursului european al Republicii Moldova", se arata in comunicatul PNL.