Medicul si asistenta de la maternitatea Ploiesti care au trimis o gravida cu taxiul la un spital din Capitala, aceasta nascand pe drum un copil mort, isi reiau activitatea in spital, fiind sanctionati cu taierea a 10% din salariu pe trei luni si cu mutarea temporara in alta sectie in cazul medicului, informeaza Mediafax.

Managerul interimar al Spitalului de Obstetrica-Ginecologie din Ploiesti, Marius Andrei Dinu, a dispus, marti, la propunerea Consiliului etic al spitalului si a Comisiei de disciplina care au cercetat acest caz, sanctiunile in cazul celor doua cadre medicale care in 15 octombrie au trimis cu taxiul, la un spital din Bucuresti, o femeie aflata in luna a opta de sarcina, gravida nascand pe drum un copil declarat ulterior mort.

Sanctiunile primite de cele doua cadre medicale constau in reducere salariului cu zece la suta pe o perioada de trei luni, iar in cazul doctoritei Raluca Vasiliu, care era de garda in ziua in care femeia s-a prezentat la maternitatea din Ploiesti si a fost trimisa cu taxiul la Bucuresti s-a dispus transferul, tot pe o perioada de trei luni, la sectia pentru lehuze.

In urma rezultatelor anchetei interne din unitatea sanitara din Ploiesti, medicul Raluca Vasiloiu si asistenta medicala Lucia Ramona Radu, ale caror contracte de munca fusesera suspendate in data de 4 noiembrie, dupa ce timp de trei saptamani de la incident au continuat sa profeseze in spital, isi vor relua activitatea in cadrul maternitatii din Ploiesti.

Ministerul Sanatatii (MS) a dat publicitatii, in urma cu doua saptamani, concluziile unui raport de control facut la maternitatea din Ploiesti dupa ce o femeie gravida in 32 de saptamani a fost trimisa cu un taxi de la Ploiesti la Bucuresti, pentru a naste, iar pe drum femeia a nascut un copil declarant ulterior mort. MS a anuntat ca sesizeaza Parchetul Tribunalului Prahova in acest caz, dupa ce ancheta a stabilit ca nou-nascutul putea sa traiasca daca mama ramanea internata la Ploiesti.

Femeia, in varsta de 37 de ani, a fost dusa, in 15 octombrie, la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie din Ploiesti cu o ambulanta, avand o sarcina de 32 de saptamani. De acolo, ea a fost trimisa cu un taxi la un spital din Bucuresti, femeia spunand ca o asistenta a fost cea care i-a chemat taxiul. Pe drum, in dreptul localitatii Ciolpani, ea a nascut un copil care ulterior, la o maternitate din Capitala, a fost declarat mort.