Presedintele Traian Basescu a semnat marti decretul privind numirea lui Mihnea Motoc in functia de ministru al Afacerilor Externe, precum si decretul de numire in functia de vicepremier si ministru al Culturii a Csillei Hegedus. Ceremonia de depunere a juramintelor de investitura va avea loc miercuri, precizeaza Presedintia intr-un comunicat.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat marti, 18 noiembrie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Teodor-Viorel Melescanu, ministrul Afacerilor Externe, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, domnul presedinte Traian Basescu a semnat marti, 18 noiembrie a.c., Decretul prin care se numeste domnul Mihnea-Ioan Motoc in functia de ministru al Afacerilor Externe", se arata in comunicatul difuzat marti seara de Administratia Prezidentiala.

"Totodata, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat marti, 18 noiembrie a.c., Decretul prin care se numeste in functia de membru al Guvernului doamna Hegedus Csilla, ministru al Culturii si viceprim-ministru. La data prezentului decret inceteaza efectele Decretului nr. 619/2014 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 741 din 10 octombrie 2014", se mai arata in comunicat.

"Ceremonia de depunere a juramintelor de investitura va avea loc miercuri, 19 noiembrie a.c., dupa publicarea decretelor in Monitorul Oficial", precizeaza Presedintia.