Sedinta plenului Camerei Deputatilor in care se discuta si voteaza cererile ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatilor Ioan Adam (PSD), Mircea Rosca (PNL) si Ion Dinita (PC) a inceput, informeaza Agerpres. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si-a invitat colegii, indiferent de culoarea politica, sa voteze la vedere.

"In cursul zilei de astazi se vor discuta si supune la vot pe rand cele trei propuneri de ridicare a imunitatilor domnului Dinita, domnului Adam si domnului Rosca, rapoartele Comisiei juridice fiind gata", a declarat secretarul Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu, la finalul sedintei Biroului permanent.

Ora 19:30 Cererea privind perchezitia si arestarea deputatului PNL Mircea Rosca a fost aprobata de Camera

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat cererea ministrului Justitiei privind perchezitia domiciliara, retinerea si arestarea preventiva a deputatului PNL Mircea Rosca, cu 220 voturi pentru si 65 impotriva, informeaza Agerpres. Rosca este cercetat pentru trafic de influenta. Votul a fost secret cu bile iar deputatii PSD, PNL si PDL au anuntat ca voteaza cu bilele la vedere. Comisia juridica a dat marti raport de respingere pentru aceasta cerere.

Ora 19:11 A inceput votul privind cererea procurorilor de perchezitie si arestare preventiva a lui Mircea Rosca

Ora 19:00 Mircea Rosca (PNL) cere colegilor lui sa i se ridice imunitatea parlamentara, precizand ca nu i-a cerut nimeni acest lucru.

"Sunt total nevinovat. E o drama ce mi se intampla", a spus el, de la tribuna Camerei, declarandu-se o "victima a contextului politic".

Ora 18.45 Cererea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului PSD Ioan Adam a fost aprobata de plenul Camerei Deputatilor, cu 248 voturi pentru si 63 impotriva, anunta Agerpres. Votul a fost secret cu bile.

"Mi-am dedicat toata viata studiului, muncii cu studentii, activitatii la bara, nu cred ca eu, prin activitate si prin trecutul meu, as putea prezenta, asa cum statueaza legea, o stare de pericol si in felul acesta s-ar impune luarea unei masuri. Eu fac un apel la dvs., sa nu ignorati persoana pe care o aveti in fata, sunt autorul unor cursuri universitare, al unor monografii in materia proprietatii, am scris carti la nivel de tratat", a spus acesta, citat de Agerpres.

Ora 18:08 Votul privind cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Ioan Adam a inceput in plenul Camerei Deputatilor. Votul este secret cu bile iar liderii grupurilor PSD, PNL si PDL au anuntat ca deputatii lor vor vota cu bilele la vedere.

Ora 17:50 Deputatul PSD Ioan Adam se apara, in fata plenului, invocand diverse texte de legi, de acuzatia ca ar fi instigat judecatorii de la Sfantul Gheorghe la abuz in serviciu.

Ora 17.38: Aviz favorabil in plen pentru incuviintarea arestarii lui Ion Dinita (PC).

***

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Ioan Adam, in schimb a respins cele trei cereri ale ministrului Justitiei care il privesc pe deputatul PNL Mircea Rosca, de perchezitie domiciliara, retinere si arestare preventiva.

Plenul trebuie sa voteze si pentru ridicarea imunitatii deputatului Partidului Conservator Ion Dinita, dupa ce aceasta decizie a fost amanata de doua ori, tot din lipsa de cvorum.

In plen sunt prezenti 252 de deputati din totalul de 402.