Un milion de dolari, intr-un singur an. Asta a fost principala afacere din 2013 a unei firme de ecologizare, controlate de gruparea lui Sebastian Ghita - deputat de Prahova, prieten asumat al premierului Victor Ponta si aspirant la presedintia executiva a PSD, se arata intr-o investigatie RISE Project.

Societatea Vitalia Servicii pentru Mediu este inregistrata la Bucuresti, dar presteaza tot in Prahova pentru rafinaria Petrotel, aflata in portofoliul Lukoil Romania, dirijata din Moscova si anchetata la noi intr-un mega-dosar de evaziune fiscala care s-a lasat cu perchezitii, mascati, sechestru si scandal tv intre presedintele si premierul tarii.

Contractul de prestari servicii incheiat cu Lukoil i-a asigurat firmei Vitalia venitul principal in 2013, adica 3.458.621 RON, ceea ce inseamna un milion de dolari. Celelalte tranzactii ale Vitalia sunt semnificativ mai mici, multe dintre ele derulandu-se cu alte firme ale gruparii Ghita.

Informatiile se gasesc in raportarile depuse de Vitalia la Fisc si obtinute de RISE Project. Documentele scot la iveala plati lunare, dispuse de Lukoil, in sume aproximativ egale, care adunate ating suma mentionata mai sus.

Banii rusilor de la Lukoil, pompati in firma de ecologizare Vitalia, ajung, concret, la o companie IT fondata de Ghita, dar si la unul dintre clientii societatii de contabilitate fondata de mama premierului Victor Ponta.

Citeste investigatia si vezi documentele pe RISE Project