Aproximativ 250 de persoane au participat miercuri seara, timp de o ora si jumatate, in centrul municipiului Targu Mures, la un miting de solidaritate cu romanii din diaspora, in cadrul caruia s-a cerut populatiei sa iasa la vot, relateaza Agerpres.

"Vrem sa fim solidari cu romanii din diaspora, vrem un vot corect, vrem ca aceasta coruptie sa fie oprita in Romania pentru ca de 25 de ani se fura incontinuu si este momentul sa spunem STOP. Generatia parintilor, bunicilor nostri au iesit in strada in '89, iar acum e randul nostru sa iesim pentru drepturile obtinute atunci, pentru drepturile pe care ar trebui sa le avem, dar care sunt, din pacate, incalcate. Rog toti cetatenii sa iasa duminica la vot si sa voteze ce e mai bine pentru Romania, pentru ca am foarte multi prieteni care sunt plecati in strainatate, sunt nevoiti sa munceasca acolo pentru ca nu-si pot face un viitor aici si eu sper totusi ca am sansa sa imi realizez un viitor aici, in tara si ca nu voi fi nevoit sa plec", a declarat presei Silviu Cosmin Gabor, student la Universitatea Petru Maior din Targu Mures, unul dintre organizatori.

Pe parcursul manifestarii, protestatarii au cerut Guvernului sa asigure toate conditiile pentru ca romanii din diaspora sa poata vota.

Seful compartimentului de relatii publice a Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Daniel Manea, a declarat pentru Agerpres ca mitingul s-a desfasurat fara nici un incident, iar la ora 18.30 toti manifestantii au plecat in mod civilizat catre case.

Comisia de Avizare a Adunarilor Publice de la nivelul municipiului Targu Mures a dat aviz favorabil pentru trei actiuni de protest in centrul orasului, pentru miercuri, joi si vineri, impotriva modului de desfasurare a primului tur al alegerilor prezidentiale din diaspora.