Deputatul PDL Andreea Paul Vass scrie pe blogul sau ca peste 500.000 de pensionari "au pensia medie a agricultorilor de 343 lei, iar dintre acestia 44.000 de pensionari de urmasi au pensia medie de 159 lei, 3,5 mii agricultori cu invaliditate grad II au pensia medie de 219 lei si alti 500 de agricultori cu grad de invaliditate I au pensia medie de 180 lei", citand in acest sens date de pe site-ul Ministerului Muncii, pentru a demonta afirmatia facuta de Victor Ponta in dezbaterea de la Realitatea TV.

Ea prezinta si un talon de pensie de 237 lei. Acesta fost publicat initial pe Facebook de jurnalistul Attila Biro, apartinand bunicii acestuia.

Deputatul face un apel la pensionari sa trimita o copie a talonului lor de pensie, daca au pensia sub 350 de lei, dupa ce Ponta l-a contrazis pe Iohannis si a spus ca nu exista pensii de 300 de lei in Romania.

"Pensia sociala minim garantata de 350 lei pentru fostii agricultori din CAP de catre guvernul PDL este o masura aplicata inca din anul 2009. Pentru ceilalti pensionari guvernul Ponta a esuat sa ofere o solutie pentru cresterea veniturilor necesare traiului de zi cu zi", scrie Paul.

Ii rog pe toti pensionarii care au pensia sub 350 lei in anul 2014 sa-i trimiteti o poza dupa talon habarnistului Victor Ponta" scrie deputatul PDL.

Fragmentul despre pensii din discutia de marti seara:

V. Ponta: V-ati lamurit cat are pensia soacra dvs, ca ieri ati spus ca are 300 de lei?

K. Iohannis: Este aproximativ 300 de lei

V. Ponta: Nu exista pensie de 300 de lei

K. Iohannis: Poate stiti si dvs ca pensia cea mai mica e de 350 de lei