Cadavrele celor 58 de gaini gasite moarte in curtea sediului ACL de reprezentantii ANSVSA vor fi distruse, dupa efectuarea unei necropsii pentru determinarea cauzei mortii, in timp ce cele 28 de gaini vii vor fi sacrificate, fara a putea fi insa consumate, deoarece nu li se cunoaste provenienta.Reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au declarat pentru Mediafax ca angajatii institutiei au ridicat din curtea ACL 58 de gaini moarte si 28 de gaini vii.

Cadavrele vor fi incinerate de autoritate, dupa efectuarea unei necropsii, la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala, pentru determinarea cauzei mortii animalelor.

Totodata, gainile vii vor fi sacrificate si cadavrele lor distruse de asemenea, pentru ca, in lipsa trasabilitatii, ele nu pot fi consumate.

Mai multe gaini, unele dintre ele moarte, au fost gasite, marti, in curtea sediului ACL din Soseaua Kiseleff, unde au fost aruncate in saci, pasarile avand la gat biletele pe care scrie: "Eu sunt Iohannis","Mi-e frica de dezbatere".

Un reprezentant al ACL s-a prezentat la Sectia 2 Politie, unde a reclamat faptul ca in curtea organizatiei politice au fost aruncati mai multi saci cu gaini si a solicitat ca autoritatile sa ia "masurile legale in vederea identificarii persoanelor care au comis fapta".

Mai multi reprezentanti ai ANSVSA, echipati cu combinezoane albe, manusi si ciorapi din plastic, au venit la sediul ACL, unde au strans gainile imprastiate prin curte si le-au pus in saci si containere.

Incidentul a avut loc cu putin timp inainte de sosirea la sediul ACL a presedintelui PPE, Joseph Daul, care urma sa aiba o intalnire cu Klaus Iohannis, Vasile Blaga si Anca Boagiu.

Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, referitor la acest incident, ca au fost sesizate Politia si ANSVA, aratand ca este o campanie care ii provoaca scarba, iar PSD este "un partid al gainarilor".