Alexandru Bajdechi, student in primul an la Facultatea de Drept: Depun plangere penala impotriva lui Ponta, Pricopie, Costoiu si Cazanciuc pentru lipsa de fundamentare a minivacantei de alegeri

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Marţi, 11 noiembrie 2014, 14:57 Actualitate | Esenţial

Alexandru Bajdechi
Foto: Facebook
Alexandru Bajdechi, student in primul an la Facultatea de Drept din Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca va depune plangere penala impotriva premierului Victor Ponta, a ministrului Educatiei Remus Pricopie, a ministrului Invatamantului Superior Mihnea Costoiu si a ministrului Justitiei Robert Cazanciuc, pentru ca au promovat in sedinta executivului hotararea de suspendare a cursurilor in universitati in preajma turului II al alegerilor prezidentiale - fara o fundamentare serioasa. "Voi sesiza parchetul cu privire la savarsirea unui abuz in serviciu, pentru ca eu consider ca este o hotarare neintemeiata si nefondata si cred ca incalca autonomia universitara", a precizat acesta pentru HotNews.ro.
 • Studentii vor avea zile libere vineri si luni, pentru a putea vota in localitatea de domiciliu, spune Ministerul Educatiei
 • Premierul Victor Ponta a anuntat la inceputul sedintei de guvern de astazi, 11 noiembrie, ca “adoptam hotararea de guvern propusa de Ministerul Educatiei (…). Ziua de luni pentru studenti este libera, cei care vor sa ramana in centrul universitar raman, dar cei care vor sa mearga acasa sa poata sa voteze. Si vineri, si luni, in asa fel incat, daca merg acasa, voteaza acasa, daca raman aici, in centrele universitare, sa ne organizam bine si sa nu fie niciun fel de coada sau aglomeratie".
Alexandru Bajdechi, student in primul an la Facultatea de Drept din Bucuresti, a explicat pentru HotNews.ro ca va depune plangere penala “impotriva premierului Victor Ponta pentru ca el a semnat Hotararea de Guvern, a lui Remus Pricopie si a lui Mihnea Costoiu pentru ca ei sunt initiatorii si a lui Robert Cazanciuc, pentru ca el da aviz de legalitate”.

Voi sesiza parchetul cu privire la savarsirea unui abuz in serviciu, pentru ca eu consider ca este o hotarare neintemeiata si nefondata si cred ca incalca autonomia universitara, pentru ca exista o anumita structura a anului universitar stabilita prin decizie a senatului universitar. Vad asta o problema”, a declarat pentru HotNews.ro tanarul.

Acesta a precizat ca scopul declarat al deciziei Ministerului Educatiei este de a ajuta tinerii sa isi exercite dreptul la vot si sa nu mai fie cozi. “Este o falsa problema. Nu suntem diaspora. Daca studentii nu au viza de flotant, pot vota oriunde. Sunt deranjat, ca simplu student, ca daca eu pot sa votez in Bucuresti la orice sectie, dar imi doresc sa merg vineri si luni la facultate, Guvernul imi opreste accesul la cursuri si ma obliga sa merg sa recuperez sambetele”, a precizat acesta.

Nu mi se pare normal ca anumite zile sa fie suspendate, ulterior sa fie recuperate, pentru o problema care nu exista. In plus, au fost anumite site-uri care au anuntat de acum 4 zile ca se pregateste o anumita masura - am vazut acum ca este vorba despre aceasta - cu scopul de a demobiliza tinerii sa mearga la vot si de a protesta, oferindu-le o mica vacanta. Fundamentul era ca, mergand acasa, nu vor mai fi atat de incurajati unii de ceilalti sa mearga la vot in sentimentul de grup, cum se intampla de obicei”, a explicat pentru HotNews.ro Alexandru Bajdechi.

Din punctul meu de vedere, masura nu este fundamentata in realitate, iar scopul este premeditat”, a declarat studentul.

Citeste si:


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

52994 vizualizari

 • +58 (68 voturi)    
  Excelent demers! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:02)

  Eugenn [utilizator]

  Multe se pot face cand oamenii chiar vor sa schimbe o stare de fapt... Trebuie multa vointa si doar un pic de curaj si creativitate.
  • +25 (29 voturi)    
   Aici este secretul... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:15)

   dana_s [utilizator] i-a raspuns lui Eugenn

   In societatea civila, in atitudine, in implicare.
   • +12 (16 voturi)    
    Respect!!! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:01)

    Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui dana_s

    Bravo! Se misca Romania!!!
  • +25 (31 voturi)    
   Chiar este un abuz!!!!! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:33)

   fit [utilizator] i-a raspuns lui Eugenn

   Bine ca Ponta poate sa dea hotarare de guvern sa nu se faca scoala, dar nu poate da ordonanta sa se faca mai multe sectii de votare!!
  • +25 (31 voturi)    
   Bravo, domnule student! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:46)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Eugenn

   Nu va lasati cumparati de ciuma rosie!
  • +2 (8 voturi)    
   Un demers cretin (Marţi, 11 noiembrie 2014, 17:00)

   LianBerthold [anonim] i-a raspuns lui Eugenn

   Nu văd unde e problema. Cum, credeţi oare că studenţii, aceşti campioni ai societăţii civile şi civice şi civilizate, o să plece în vacanţă pe coclauri în loc să se ducă acasă să voteze? În cazul ăsta, nu cumva problema este la aşa-zisa societate civilă, după principiul la plăcinte înainte, la război înapoi?
 • +46 (52 voturi)    
  Nu este corect! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:09)

  Spiky [utilizator]

  Acest student cunoaste mai multa legislatie si drept decat plagiatorii si grajdanii din guvern! Nu este corect ca cineva care are asa de multe cunostinte sa abuzeze de bietii guvernanti, care abia au facut rost de un doctorat la Catania, patria Mafiei, si ala plagiat!!!!!!!
  • +7 (9 voturi)    
   :)))) (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:25)

   tarantella [utilizator] i-a raspuns lui Spiky

   .
 • -24 (34 voturi)    
  :) (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:10)

  Xorciser [utilizator]

  Plangere penala? Si e student la drept...

  Cred ca raspunderea e administrativa.
  • +5 (13 voturi)    
   De acord (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:18)

   BennyBenois [anonim] i-a raspuns lui Xorciser

   Mai degraba se poate adresa instantelor de contencios administrativ, dar ma rog, o miscare buna.
  • +21 (23 voturi)    
   Chiar asa (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:28)

   dana_s [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

   Cod penal
   Art. 297 Abuzul în serviciu

   Fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor de serviciu, nu îndeplineste un act sau îl îndeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseste cu închisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.

   http://www.just.ro/LinkClick.aspx?fileticket=Wpo7d56II/Q=
  • +17 (17 voturi)    
   nu conteaza (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:34)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

   cum necum,oamenii s-au trezit la viata.daca ''opozitia'' nu e,sa nu disperam,iacata studentii.a injceput sa bata o adiere;oamenii nu mai tac,impacati cu ideea de neputinta
  • +13 (15 voturi)    
   :( (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:37)

   SKLR87 [anonim] i-a raspuns lui Xorciser

   Mijloacele sunt administrative, efectul premeditat este de natura penala. Nu reclami folosirea defectuoasa a mijloacelor administrative ci scopul in care acestea sunt utilizate. Logica se face intr-a IX-a...
  • +19 (21 voturi)    
   Crede si nu cerceta! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:39)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

   E vorba de abuz in serviciu, care e penal!
  • +3 (5 voturi)    
   Fapta are conotatii penale (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:59)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

   Deoarece se refera in subsidiar la actiuni ilegale in timpul campaniei electorale si a votului cu scopul influentarii rezultatului. Incalcarea autonomiei universitare intra in zona de contencios administrativ si ramane in sarcina administratiei universitatilor sa conteste sau nu masura.
  • +7 (7 voturi)    
   simbolic (Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:04)

   Withdrawal [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

   Nu am doctorat in Drept, dar fie ca o face si in mod simbolic, tot merita respect si felicitari.
  • +5 (5 voturi)    
   si daca-i stunde ce??? (Marţi, 11 noiembrie 2014, 17:16)

   Petecutz [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

   nu are voie? fyi, si un gunoier poate depunde plangere penala impotriva penalilor...sau pontache vrea un plagiatore dupa chipul si asemanarea lui?
  • +2 (2 voturi)    
   caz penal (Marţi, 11 noiembrie 2014, 17:21)

   Petecutz [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

   uite mai Xorciser, daca nu ai fost pe la scoala?
   Daca te duceai si citeai ceva mai mult decat condica de partid, aflai ca ceea ce face musiu Pontache se chemaa abuz in serviciu si e caz penal.

   Mai citeste, taica, mai citeste.
 • 0 (8 voturi)    
  ! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:19)

  rerenenegate [utilizator]

  Cum si dansii au afirmat, nu e constitutional sa schimbi regulile jocului intre cele doua scrutinuri (apropo de votul in strainatate).
  • +3 (5 voturi)    
   Constituția pesedistă (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:53)

   Omics [utilizator] i-a raspuns lui rerenenegate

   Adică dacă regula este să interzici oamenilor dreptul la vot, aia rămâne. Curat constituțional!
   • -1 (1 vot)    
    ! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:46)

    rerenenegate [utilizator] i-a raspuns lui Omics

    In locul ACL-ului as demara doua procese:
    - interzicerea votarii in strainatate (pe motive ca nu pot fi schimbate regulile, deci majorarea sectiilor de votare)
    - schimbarea regulilor jocului la studenti

    Cel putin unul din procese l-as castiga.
  • 0 (0 voturi)    
   jocul e altul (Marţi, 11 noiembrie 2014, 18:25)

   baimarean [utilizator] i-a raspuns lui rerenenegate

   si anume conducerea tarii.
   Ori acolo au schimbat regulile cand si cum au vrut.
 • +13 (17 voturi)    
  Studenții (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:20)

  Fisherman [utilizator]

  Ar trebui să facă o mobilizare ca la carte !

  Acum PSD le dă o mica vacanță ca să-i vadă plecați pe la distracții să fie cât mai departe de secțiile de votare.

  După ce vor termina facultățile tot PSD le va da pe la bot cu oleacă de șomaj.

  După șomaj le va da cu tifla.
 • +10 (16 voturi)    
  ma bucur (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:21)

  Withdrawal [utilizator]

  Ma bucur ca tinerii romani nu se lasa folositi cu avantaje false.

  Felicitari
 • +6 (12 voturi)    
  Corect ! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:22)

  Azra [utilizator]

  Are dreptete baietelul asta, avem doar autonomie universitara.
  Studentii, daca nu vroiau sa stea la coada la sectia de votare din Regie, puteau sa se duca ,in Bucuresti, la orice alta sectie de votare, unde, ca si in Regie trebuiau sa prezinte o declaratie pe proprie raspundere, ca nu au votat/nu vor vota si in alta parte.Si nu si-ar mai fi cheltuit banii pe transport, pana acasa.Foarte multi probabil nici nu se vor duce. Si atunci, Cui prodest aceasta vacanta nejustificata?
 • +19 (25 voturi)    
  Alexandru Bajdechi, student eminent. (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:24)

  edvro [utilizator]

  Alexandru Bajdechi este acelasi cu cel care a facut demersuri legale pentru dizolvarea Consiliului Local al Municipiului Constanta pentru simplu fapt ca nu s-a mai intrunit mai mult de doua luni, Nicusor Constantinescu fiind "plecat" peste ocean.

  Articolul este aici:
  http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/interviu-online/interviu-online-cu-alexandru-bajdechi-tema-este-de-ce-risca-municipiul-constanta-sa-si-piarda-consiliul-510005.html

  Bravo lui!
  • +1 (1 vot)    
   A fost si pe HotNews. (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:00)

   ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui edvro

   BRAVO, Alexandru BAJDECHI!
   Asta-i machidon, din stirpea lui Gica HAGI si-a Simonei HALEP; oameni cu care ne mindrim!
 • +10 (16 voturi)    
  susținere (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:25)

  RăzvanRădulescu [anonim]

  Alexandru Bajdechi ai susținători în diaspora! Nu se mai poate așa ceva. Acești indivizi au impresia că pot face ce vor ei! Trăim în DEMOCRAȚIE, nu NEOCOMUNISM!
 • +8 (14 voturi)    
  Felicitari! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:26)

  flippy [utilizator]

  Bravo studentilor!
  Fiind fost student stiu ca asta este exact perioada Partialelor sau ale evaluarilor jumatatii de semestru!
  Este inadmisibil cum Ministerul Educatiei poate lua o asemenea masura!
  In locul studentilor as ramane in campus!
 • -7 (13 voturi)    
  Mda (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:33)

  JustinCase [utilizator]

  Ridicol, lvl 99999
 • +6 (8 voturi)    
  Folositi-va de acest lucru (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:34)

  Dodel540 [utilizator]

  Ba este foarte bine ca li se da aceasta vacanta. Se pot acredita ca reprezentanti ai opozitiei in sectiile de votare unde acestia nu au avut la turul 1.
 • +6 (8 voturi)    
  ONG-uri, Opozitie? Existati? Aaa ... la plaja ,OK! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:36)

  Iskander14 [utilizator]

  Toata stima pentru Alexandru dar de ce chestiile astea le fac persoane fara suport financiar (probabil)?

  La ce bun sa finantam ONG-uri sa ne apere de OG-uri daca acestea sunt la plimbare atunci cand Guvernul se p... pe cei care le platesc salariile?

  Eu daca as fi ONG , as da in judecata si angaja cel mai tare avocat din lume pt. chestii de genul asta , de fapt (si) pentru altele mult mai grave.
 • -18 (26 voturi)    
  Bravo Alex! Urmeaza... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:41)

  Blackhawk [utilizator]

  1- Plingere penala impotriva marirea nivelului de trai
  2- Plingere penala impotriva maririi numarului de sectii de votare
  3- Plingere penala impotriva celor care au votat Ponta
  4- Plingere penala impotriva tuturor romanilor
  • +6 (6 voturi)    
   Pacat ca nu e incriminata si prostia (Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:03)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Blackhawk

   Desi face ravagii ca si furtul. Ai fi primul pe lista plangerii. Asa insa posteaza liber toate aberatiile.
  • 0 (0 voturi)    
   TU DIN CE GROTA... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 17:44)

   schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui Blackhawk

   Ai mai iesit?
 • -18 (22 voturi)    
  nerd (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:42)

  Mazeta [utilizator]

  Primul student din viața mea pe care îl aud că nu vrea vacanță. Cred că mâine se va întoarce acasă cu ochii vineți.
  • +3 (3 voturi)    
   Rapuns tip PSD (Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:01)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Iti invinetim ochii daca spui ceva de ai nostri. Cam cum se da cocos si badea de la a3. Cand insa vine cineva il apuca durerile prin ligamente.
  • +3 (3 voturi)    
   Ai vazut multi studenti? (Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:07)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   In film, la televizor. Dupa gandirea gangava si ilogica nu cred ca ai trecut de studiile medii si o calificare la locul de munca (carciuma).
  • +2 (4 voturi)    
   Romania ta (Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:26)

   Iskander14 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Mazeta, penibila ca si PSD-ul pe care il reprezinta probabil.

   Intradevar, e periculos sa ai studenti cu sete de dreptate, e chiar Satana pentru voi daca mai e si student la Drept.

   Ramai tu in Romania ta (aka Korea de Nord) si nu te mai oftica daca unor le place scoala sau pur si simplu nu au chef sa recupereze ore in weeked pt smecheriile lui Ponta.

   Poate intr-o zi o sa iei si tu BAC-ul...
   Succes!
 • +15 (19 voturi)    
  se tem de demonstratii (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:45)

  VVP [utilizator]

  Nu au luat aceata masura pt ca studentii sa nu mai voteze, ci ca sa fie dispersati in seara alegerilor.
  PSD-ul se teme de demonstratii.
  Nu plecati acasa de alegeri!
  • 0 (0 voturi)    
   studentii din Romania (Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:46)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui VVP

   nu vor demonstra niciodata. dupa ,,Golanii'' din '90 au venit generatiile copy-paste cu varful lor de lance: fa plagiatorul.
 • -18 (24 voturi)    
  Din anul I (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:46)

  newlook [utilizator]

  Din anul I (ce zic eu, dupa nici doua luni de studiu intens), Dreptul, ca stiinta, nu mai are nici un secret pentru flacaul asta basist. Iar asta e dintre aia destepti, pun pariu ca stie pluralul de la succes.
  • +5 (7 voturi)    
   Gainar (Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:02)

   SKLR87 [anonim] i-a raspuns lui newlook

   Verifica-ti cotetul, s-ar putea sa-ti fi ciordit Ponta niste gaini la ultima vizita.
  • 0 (2 voturi)    
   Un gulgurist ... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 17:06)

   LianBerthold [anonim] i-a raspuns lui newlook

   ... cum vrei să se remarce altfel?!?
 • +7 (11 voturi)    
  Bravo (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:47)

  Ruxandra Ionascu [utilizator]

  Bravo!
 • -6 (8 voturi)    
  Este studentul lui Poc ? Boc, scuze ... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 15:51)

  Reginul Duda [utilizator]

  Doar ala, profesor de drept constitutional, a batut recordul de ordonante de urgenta neconstitutionale.
 • +3 (5 voturi)    
  turism electoral (Marţi, 11 noiembrie 2014, 16:06)

  Withdrawal [utilizator]

  cand va incepe lumea sa urle ca sunt mai multi turisti decat locuitori in Teleorman , o sa spuna ca au plecat studentii in turism la Bratesti si n-aveau ce face, trebuia sa voteze acolo.

  FRAUDA !!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Nu numai atat, (Marţi, 11 noiembrie 2014, 17:16)

  TeoPaduraru [anonim]

  Dar cu vacanta asta lucrurile merg in favoarea lui Ponta si din alt punct de vedere:

  Sa zicem ca studentul, originar de la tara, ar fi votat in Bucuresti, sa presupunem, anti-Ponta.

  Dar daca se duce la tara la ai lui, poate exista o sansa sa fie razgandit de rude :)

  "Uite, maica, daca il votam ne baga apa"
 • +1 (1 vot)    
  Va fi clasata.... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 17:57)

  AlexStefan1 [anonim]

  Sunt student in Cluj-Napoca, iar duminica ma voi prezenta la cea mai apropiata sectie de votare pentru a-mi exercita dreptul constitutional de a vota. Minivacanta nu ma deranjeaza prea mult (vineri oricum nu aveam cursuri), dar nu ma voi duce acasa special pentru a vota. Nu imi plateste Victor Ponta biletul de tren. In plus, din punct de vedere legal, nici nu este necesar, avand dreptul de a vota in Cluj-Napoca.
 • 0 (0 voturi)    
  art.1 cu referire la art. 13/2 din Lg.78/2000 . (Marţi, 11 noiembrie 2014, 18:11)

  CD [utilizator]

  Acesta este incadrarea juridica corecta ...la fapte de coruptie de competenta DNA ,intrucat :
  -art.1 lit a din Lg.78/2000 se refera la persoana care exercita o functie publica ...:prim-ministru,ministru de justitie ...etc ;
  -art.13/2 tot din Lg.78/2000 se refera la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice ..QED
 • +1 (1 vot)    
  mult respect tinere! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 18:27)

  drakon [utilizator]

  iti doresc mult succes si bineanteles toti tinerii din romania sa iasa la vot ca daca nu e jale in PONTANISTAN nu o sa aveti viitor!
 • +4 (4 voturi)    
  Bravo tocilarule ! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 18:34)

  batmanss [utilizator]

  Mult respect ! Cu oameni ca tine România mai are o șansa !!! Curaj , suntem alături de tine !


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version