Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciu Teritorial Ploiesti efectueaza audieri marti intr-o cauza de trafic de influenta in care sunt implicati deputatul liberal Mircea Rosca si Gabriel Popescu, presedinte PNL Azuga, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

UPDATE Aceleasi surse sustin ca cei doi ar fi promis unui patron al unei firme din Comarnic, de la care au pretins 20.000 euro, ca vor exercita influenta asupra functionarilor primariei Azuga pentru ca acesta sa dobandeasca terenuri in aceasta localitate.

Procurorii ar fi constatat ca Mircea Rosca, in calitate de vicepresedinte PNL Prahova, in 2011, ar fi pretins de la administratorul unei firme din Comarnic 20.000 euro pentru a-si exercita influenta asupra presedintelui din acea perioada PNL Azuga, Gabriel Popescu, si asupra celorlalti membri ai Consiliului Local, in vederea inlesnirii dobandirii unor terenuri pe raza localitatii.

Sursele citate au mentionat ca 5.000 euro ar fi primit efectiv Rosca - prin intermediul lui Gabriel Popescu, iar 11.000 euro au fost folositi in interesul formatiunii politice pe care o conducea de la nivel judetean.

De asemenea, tot prin intermediul lui Popescu, suma de 4.000 euro ar fi fost data in 2011 secretarului primariei Azuga - Diana Dumbrava, care era si presedinte al comisiilor de licitatie publica deschisa cu strigare pentru vanzarea a doua suprafete de teren, pentru indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu si care vizau desfasurarea propriu-zisa a procedurii de achizitie si desemnarea castigatoare a aceleiasi firme din Comarnic.

DNA verifica si faptul ca reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, in calitate de autoritate contractanta, in perioada decembrie 2012 - iulie 2013, au incheiat cu o firma din Comarnic, in calitate de furnizor, 5 contracte de achizitii produse alimentare necesare blocului alimentar al spitalului (carne de pasare, legume in conserva si/sau la cutie, orez, zahar, etc.) prin negociere directa, fara anunt de participare, motivandu-se situatia de extrema urgenta survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute, fara ca, in realitate, sa existe o astfel de situatie, valoarea fiind de peste 441.000 lei. Sursele subliniaza ca aceste contracte ar fi fost incheiate la interventia lui Rosca, deoarece firma beneficiara era a varului sau, Adrian Rotila.