Noul ministrul de Externe Teodor Melescanu a fost marti dimineata la Biroul Electoral (BEC) Central unde a discutat cu reprezentantii institutiei despre un plan de masuri pentru o mai buna organizare a alegerilor prezidentiale in strainatate in 16 noiembrie.

UPDATE ora 09.15 La iesirea de la discutiile cu reprezentantii BEC, Melescanu a declarat ca a prezentat propunerile sale pentru votul din 16 noiembrie si ca BEC a cerut ca acestea sa fie formulate in scris, apoi va da un punct de vedere.

"E foarte clar ca nu e clar daca se pot infiinta noi sectii de votare. (...) Pe legisaltia actuala nu e posibil, daca se vor face derogari atunci vom putea discuta. Daca nu, vom face o mai buna organizare pentru a asigura o desfasurare cat mai rapida, dar in conditii de legalitate a procesului electoral", a spus Melescanu.

Ministrul de Externe a mai spus ca MAE va organiza marti o conferinta de presa in care va prezenta masurile propune pentru o mai buna desfasurare a votului in diaspora, in 16 noiembrie.

ora 8.30 La intrarea la BEC, Melescanu le-a spus jurnalistilor ca are un plan de masuri si un proiect de ordonanta de urgenta in acest sens.

Intrebat daca ia in calcul infiintarea mai multor sectii de votare in diaspora, Melescanu a spus ca este "o optiune teoretica".

Intrebat daca a venit pregatit cu un proiect de OUG, ministrul a raspuns: "Cu toate proiectele pregatite, inclusiv cu un proiect pentru alocarea de bani".

Melescanu anuntase luni ca marti dimineata se va intalni cu reprezentanti ai BEC pentru a discuta "modalitati legale" de a imbunatati participarea la vot a romanilor din diaspora, spunand ca exista in prezent cereri de la ambasade pentru 25 de noi sectii de vot.

"Maine (marti - n.r.) voi merge la 8:30 la BEC sa vedem care sunt modalitatile legale de a imbunatati participarea la vot si de a crea posibilitati pentru romanii din diaspora sa voteze", a declarat noul ministru de Externe, Teodor Melescanu, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.