In ultima luna, in timpul campaniei electorale, premierul Victor Ponta, in acelasi timp candidat la prezidentiale, a inaugurat mai multe obiective in Bucuresti si in tara. Printre acestea se numara Teatrul National din Bucuresti, o investitie de 60 milioane de euro, Ambulatoriul II al Spitalului Judetean Satu Mare, o investitie de 6,5 milioane lei, extinderea statiei de epurare din judetul Buzau - un proiect de 340 milioane lei, Institutul de Cercetare al Universitatii Valahia din Targoviste si Sectia de neonatologie patologica a Spitalului Clinic de Copii "Sf. Ioan" de la Galati. Premierul candidat a participat si la deschiderea santierului pentru centura orasului Targu-Mures, promitand ca aceasta va fi gata in 2 ani.

Victor PontaFoto: Captura RTV.net

8 noiembrie 2014

Victor Ponta a inaugurat un nou punct de trecere a frontierei la granita cu Serbia, in Lunga, Judetul Timis.Noul punct de trecere a frontierei leaga localitatile Lunga din Romania si Nakovo din Serbia.

"Intotdeauna am avut doi prieteni siguri, Serbia si Marea Neagra. Acum avem tot mai multi prieteni dar vreau ca pentru Serbia, Romania sa fie cel mai bun prieten din Uniunea Europeana. Ne desparte o frontiera, pe care acum vrem sa o facem cat mai usor de trecut", a spus Victor Ponta citat de curierulnational.ro.

6 noiembrie 2014

La Buzau, Premierul Victor Ponta a inaugurat doua investitii majore in judet, respectiv fabrica de parbrize Glasscorp S.A., investitie turca in valoare de 65 milioane de euro, si proiectul de reabilitare a infrastructurii de apa apartinand Companiei de Apa Buzau, program realizat cu fonduri europene in valoare de 341,661 milioane de lei. Premierul a fost insotit in vizita sa de presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Calin Popescu-Tariceanu si Valeriu Zgonea, precum si de alti ministri.

"Aceasta investitie am cunoscut-o inca de la inceput si vreau sa dau un mesaj foarte clar pe care si ambasadorul Turciei l-a transmis - Romania este o tara in care merita sa investesti pentru ca in primul rand sunt oameni foarte bine pregatiti care pot sa lucreze si sa produca la cel mai inalt nivel, pentru ca avem un sistem guvernamental si de ajutor de stat si de accesare a fondurilor europene prin programul european de crestere a competitivitatii, care de asemenea sprijina investitiile. Am reusit nu doar sa pastram cota unica de 16 la suta, sa scadem contributiile de asigurari sociale si de asemenea sper ca aceasta companie sa aiba profit pe care sa il reinvesteasca fara a fi din nou impozitat. Sunt conditii importante pe care marile companii din Turcia si nu doar din Turcia, peste tot in tara, care considera ca in Romania pot sa investeasca, pot sa creeze locuri de munca, pot sa faca profit si pot sa ajute la dezvoltarea tarii", a declarat prim-ministrul citat de Agerpres.

Premierul a mai participat la receptia obiectivelor de investitii din Programul "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Buzau", proiect cofinantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Sectorial "Mediu" 2007-2013.

Valoarea totala a programului de investitii este de 341.661.747 lei, fara TVA, din care 77,25 la suta reprezinta valoare eligibila nerambursabila asigurata prin contributia Uniunii Europene, 11,81 la suta - bugetul de stat, 9,12 la suta - contributia Companiei de Apa Buzau, realizata prin contractarea unui imprumut BERD, si 1,82 la suta - contributia autoritatilor locale.

"Nu se putea o ocazie mai nimerita, pe de o parte sa vizitam o investitie privata care creeaza locuri de munca si care se va dezvolta in continuare, iar pe de alta parte sa vizitam un obiectiv la fel de important, dar finantat din fonduri europene ca raspuns la cele doua mari probleme pe care le-am mostenit, investitiile si atragerea de fonduri europene", a declarat premierul la inaugurarea obiectivului de investitii de la Compania de Apa Buzau.

Proiectul de investitii al Companiei de Apa este implementat in cinci aglomerari din judetul Buzau: Ramnicu Sarat, Nehoiu, Pogoanele, Patarlagele si resedinta de judet. In cadrul proiectului au fost realizate doua obiective, cu o valoare totala de 34.530.439,75 lei, "Extinderea Statiei de Tratare a Apelor Uzate si "Reabilitarea colectorului principal de canalizare" din nordul orasului. La finalizarea lucrarilor, peste 40 la suta din populatia judetului Buzau va beneficia de imbunatatirea infrastructurii de apa si apa uzata

25 octombrie 2014

Victor Ponta a inaugurat Ambulatoriul II al Spitalului Judetean Satu Mare, cunoscut sub numele de Policlinica Veche. Institutia s-a redeschis dupa mai bine de doi ani in care a fost renovata si reorganizata in intregime, in urma unei investitii de 6,5 milioane de lei, avand acum 31 de cabinete de specialitate si asigurand servicii medicale specifice la cele mai inalte standarde.

25 octombrie

Victor Ponta a inaugurat sediul primariei din Carei. "Am vizitat noul sediu al Primariei pentru a carui renovare a existat un proiect sprijinit financiar si de catre Guvern. Semnalul pe care doresc sa-l transmit este foarte clar: Careiul si Satu Mare sunt zone multietnice si religioase unde romanii, maghiarii, sasii, ortodocsi, catolici, protestantii, etc. traiesc impreuna si trebuie sa fie un exemplu de convietuire si conlucrare pentru Transilvania. Obiectivul nostru este de a lucra pentru ca aici sa fie locuri de munca si infrastructura, pentru ca cei de aici sa poata trai in liniste si pace", a declarat premierul citat de voceatransilvaniei.ro.

Fostul sediu al Primariei din Carei a fost retrocedat prin sentinta judecatoreasca in urma cu sapte ani. Actualul sediu, ridicat in anul 1806, este de fapt un fost sediu al Primariei, care dupa 1948 a avut mai multe destinatii. In incinta noului sediu vor exista si spatii pentru activitati culturale, intre care si o librarie-cafenea. Valoarea lucrarilor de reabilitare a fost de peste 5 milioane lei.

24 octombrie 2014

Victor Ponta a inaugurat Institutul de Cercetare al Universitatii Valahia din Targoviste. Mii de oameni au participat la eveniment.

23 octombrie 2014

Victor Ponta a inaugurat santierul Centurii de ocolire a Municipiului Tirgu - Mures, urmand ca in doi ani lucrarea sa fie gata. Victor Ponta le-a cerut constructorilor sa accelereze lucrarile astfel incat acestea sa se finalizeze in 2015.

16 octombrie 2014

Premierul Victor Ponta a taiat panglica la Shopping City Mall, una dintre cele mai mari investitii realizate in Gorj. Mall-ul a fost realizat de NEPI, a costat circa 30 milioane de euro si adaposteste 80 de magazine cu branduri de renume, restaurante, spatii de joaca pentru copii si 6 sali de cinema. Premierul a luat la pas zecile de magazine si hypermarketul din incinta mallului si a declarat ca o astfel de investitie este un semn ca Targu-Jiul are potential de dezvoltare economica.

Victor Ponta a precizat ca prin construirea mallului, a centurii ocolitoare si modernizarea stadionului si a salii sporturilor, si-a indeplinit promisiunile facute in 2012, cand a candidat pentru functia de deputat.

"O sa-mi para rau ca n-o sa mai fiu deputat de Gorj! O sa ma simt intotdeauna acasa la Targu-Jiu" a declarat premierul citat de radioinfinit.ro.

16 octombrie 2014

Victor Ponta a inaugurat impreuna cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si ministrul Muncii, Rovana Plumb Sectia de neonatologie patologica a Spitalului Clinic de Copii "Sf. Ioan", de la Galati.

Sectia a fost refacuta complet printr-un program derulat de Ministerul Sanatatii, care a presupus o investitie de 1,2 milioane de euro. Reabilitarea sectiei de neonatologie patologica a Spitalului din Galati a inceput in 2004, investitia fiind desfasurata in cadrul proiectului guvernamental "Reabilitarea sectiilor de obstetrica si nou nascuti", proiect derulat cu fonduri europene de la Banca Mondiala.

Victor Ponta a declarat ca urmatorul pas dupa progresele facute in dezvoltarea si modernizarea infrastructurii medicale si scolare vizeaza salarizarea personalului din cele doua domenii de activitate.

"Am vizitat foarte multe spitale, maternitati, sectii reconstruite, refacute si pot sa va spun ca ceea ce am vazut aici la Galati este la cel mai inalt nivel tehnologic si cu putini bani. Asta inseamna ca oamenii de aici sunt gospodari, ca pun suflet si ma bucur ca anul acesta am reusit sa alocam toti banii necesari pentru finalizarea proiectelor incepute, unele acum opt ani, altele mai recent. Ma bucur ca in special in zona copiilor putem sa avem conditiile pe care medicii le cereau de foarte mult timp si practic de care aveau nevoie", a afirmat premierul Ponta citat de dcnews.ro.

12 octombrie

Victor Ponta la inaugurarea sediului RAR din Bistrita-Nasaud.

"Daca imi dati voie, eu o sa spun putin mai multe cuvinte, pentru ca sunt azi din nou la Bistrita, in judetul Bistrita-Nasaud, alaturi de autoritatile locale, alaturi de reprezentanti in teritoriu ai Guvernului, alaturi de cei care azi au avut mai multe evenimente importante la care am fost invitat si la care sunt foarte mandru sa particip, pentru ca municipiul Bistrita si judetul Bistrita-Nasaud este o zona speciala a Romaniei, a Transilvaniei, o zona cu buni romani si cu oameni care stiu si sa munceasca, stiu sa si traiasca impreuna si, pentru asta, vreau sa-i felicit pe toti si sa ma alatur acelui slogan, care a fost sloganul anului, ca iubim cu totii Bistrita si iubim Bistrita-Nasaud si Transilvania. Dincolo de asta, de dimineata, impreuna cu reprezentantii autoritatilor locale, am participat la un eveniment important, sfintirea bisericii greco-catolice de aici, din Bistrita. Am facut acest lucru la invitatia autoritatilor ecleziastice, in primul si in primul rand, pentru a da un mesaj foarte clar pe care vreau sa-l dau de fiecare data: Romania este a tuturor romanilor, a celor majoritar ortodocsi, asa cum sunt si eu, a celor romano-catolici, a celor greco-catolici, a protestantilor si a neoprotestantilor, a tuturor celor care cred in ceva, care cred intr-un Dumnezeu. In fata lui Dumnezeu suntem toti egali si toti cei care cred in Dumnezeu, care isi servesc tara si respecta Constitutia si legile tarii sunt buni romani si vreau sa fie foarte clar ca nu va exista niciodata o diferentiere sau o discriminare", a declarat Ponta la inaugurare, potrivit site-ului PSD.

10 octombrie 2014

Victor Ponta a participat la demararea lucrarilor de constructie la cladirea teatrului 'Bogdan Petriceicu-Hasdeu' din Cahul.

Premierul Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat ca si-a inceput mandatul de interimar la Ministerul Culturii intr-un mod fericit prin inaugurarea lucrarilor de constructie a cladirii noului teatru 'Bogdan Petriceicu-Hasdeu' din Cahul.

Premierul Victor Ponta si omologul sau moldovean Iurie Leanca au vizitat santierul Gradinitei din Porumbesti, Raionul Cantemir, lucrare aproape finalizata, la a carei constructie guvernul roman a participat printr-o finantare de 324.000 de euro, dintr-un total de peste 470.000 de euro.