Aproximativ o mie de persoane au participat, vineri seara, in centrul Sibiului, la un miting de solidaritate cu romanii din diaspora care nu au reusit sa voteze in primul tur al alegerilor prezidentiale si le-au cerut romanilor de pretudindeni sa iasa la vot si "sa isi aleaga viitorul", relateaza Mediafax.

Oamenii s-au strans, vineri seara, in Piata Mare din centrul Sibiului, iar unii dintre ei au avut steaguri tricolore, dar si pancarte cu mesaje de sustinere pentru romanii din afara tarii si cu indemnuri la vot.

Dupa o perioada petrecuta in piata centrala a orasului, manifestantii au pornit in mars pe bulevardul pietonal din zona centrala.

Organizatorul manifestarii, Dorin Beu, spune ca ideea de a strange oamenii in centrul orasului i-a venit dupa ce a vazut actiuni similare in alte zone din tara si strainatate, convocarea la miting facandu-se, in principal, pe retelele de socializare.

"Decizia de a organiza aceasta manifestare a fost spontana. Eram intr-o seara pe retelele de socializare si am zis ca daca nu vrea nimeni sa faca nimic am decis sa fac eu ceva. Odata ce am pornit pe acest drum, n-am mai putut sa dau inapoi. Esenta mesajului este ca toti romanii sunt obligati, intr-un fel, sa voteze pentru ca-si aleg viitorul, iar ceea ce se intampla in afara tarii nu este corect si ii sustinem pe cei din diaspora", a spus Dorin Beu.

Participantii la miting au purtat pancarte si au scandat "Diaspora, nu uita, Sibiul e de partea ta", "Yes, votam" si "Cine nu voteaza, tara tradeaza".

Manifestatia a fost autorizata sa se desfasoare intre orele 18.00 si 20.00, mai multe echipaje ale jandarmilor fiind in zona, insa fara a se inregistra incidente.