Fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu a renuntat la greva foamei, protest inceput in urma cu 16 zile. Andrei Ursu a anuntat joi seara la TVR ca a incetat protestul dupa ce primit asigurari ca dosarul uciderii tatalui sau va ajunge pe masa unui judecator al Curtii Militare de Apel Bucuresti.

"Sper si in continuare ca aceasta deschidere sa-si urmeze cursul in justitie. Ordonata emisa de d-nul Procuror General este extrem de bine argumentata, foarte detaliata. Avocatii mi-au spus ca ar fi extrem de improbabil, ca nu si-ar putea permite un judecator militar sa blocheze din nou mersul justitiei. Dosarul tatalui meu fusese obstructionat, si, impreuna cu multe alte dosare facute de IICCMER, facea obiectul unui proces penal care se numea procesul comunismului", a spus, prin telefon, la Ora de Stiri, Andrei Ursu.

Fiul disidentului Gheorghe Ursu a intrat in greva foamei pe 21 octombrie si a cerut identificarea sau reconstituirea dosarului tatalui sau. Pe site-ul fundatiei Gheorghe Ursu a publicat documente in care se descrie cum a fost viata disidentului urmarit, anchetat si batut de Securitate.

Gheorghe Ursu a fost ucis in bataie in 17 noiembrie 1985, pentru ca a demascat crimele regimului Ceausescu. De moartea inginerului Gheorghe Ursu a fost gasit vinovat un informator plasat in celula sa, Marian Clita. Fostii colonei de Militie - Tudor Stanica si Mihail Creanga - au fost si ei condamnati pentru instigare la omor, dar eliberati conditionat. Ofiterii de Securitate direct implicati nu au fsot pana acum trasi la raspundere.