Sorin Ovidiu Vantu le spune politicienilor din Romania, intr-o noua postare pe blog, ca "mai devreme sau mai tarziu, veti scrie alaturi de mine la celebra revista a penitenciarului, 'Mladitele Jilavei', sau alaturi de Copos, Voiculescu si altii la nu mai putin celebra revista a penitenciarului Rahova, 'Inmugurim printre zabrele'". El le face astfel si o sugestie: "Domnilor, investiti in puscarii, investiti in viitorul vostru!". Potrivit lui Vantu, "sloganul 'Nu va fie frica, /Ca Basescu pica' este o amagire, iar Ponta nu va da niciun decret de gratiere, nu-i sade nici in caracter, nici in interes".

In prima parte a postarii de joi, intitulata "Capitolul 1bis - Despre elite, puscarii si alte cele", Vantu se adreseaza sotiei sale, "Gratzi", careia ii promisese ca ii va explica ce a vrut sa spuna in finalul materialului postat data trecuta.

"Este o parabola care vrea sa mobilizeze elita romaneasca la implicarea serioasa in treburile natiei. In ultimii ani, la conducerea unor institutii precum SRI, SIE, MAI au fost pusi politicieni. Acestia sunt simpli "politruci", pentru ei libertatea personala a devenit o notiune supraevaluata, isi permit sa o ignore sau sa o calce in picioare. De aceea avem nevoie de intelectuali, de elite care sa puna lucrurile intr-o axiologie clara. Cand am spus "Scriitor", m-am referit la Augustin Buzura, un membru al elitei. Politrucul este George Maior, seful SRI-ului si, "intamplator", ginerele lui Buzura. Am recurs la acest procedeu nu pentru a ma da destept, ci pentru ca promisesem ca nu voi da nume decat dupa campania electorala", a aratat el.

In a doua parte a postarii, Vantu scrie "Despre Puscarii, Curs practic pentru incepatori", precizand ca va "incepe acest subcapitolas printr-o sugestie facuta tuturor politicienilor Romaniei: - Domnilor, investiti in puscarii, investiti in viitorul vostru!"

"Dupa cum bine stiti, o campanie electorala pentru Parlament va costa intre 200 si 400 mii de euro. Banii acestia ii luati de la diversi oameni de afaceri si ii restituiti prin contracte cu statul, contracte la niste preturi uriase, preturi care cuprind plata datoriei (ca doar nu veniti cu bani de acasa), profitul afaceristului si inca ceva in plus pentru voi. Asa ca, mai devreme sau mai tarziu, veti scrie alaturi de mine la celebra revista a penitenciarului, "Mladitele Jilavei", sau alaturi de Copos, Voiculescu si altii la nu mai putin celebra revista a penitenciarului Rahova, "Inmugurim printre zabrele".

Sloganul "Nu va fie frica, /Ca Basescu pica" este o amagire, iar Ponta nu va da niciun decret de gratiere, nu-i sade nici in caracter, nici in interes. Va voi explica dupa alegeri de ce spun asta.

Aceste lucruri fiind clarificate, hai sa va spun ce va asteapta aici si de ce v-am adresat indemnul de mai sus.

Din telenovela de mare succes "Cu Gigi la Poarta Alba", v-ati familiarizat cat de cat cu intrarea in institutie, cu dubele de transport detinuti si cu "Academia de fotbal Hagi". Din aceasta lectura va veti familiariza cu penitenciarul Jilava. Voi incerca sa fiu ghidul dvs. printre celule, detinuti si gardieni. Va voi deslusi practicile detinutilor si ale gardienilor, tabuurile, trucurile si conditiile reale de detentie. Sper ca, dupa ce veti citi toate aceste lucruri, imi veti intelege demersul si veti face ceea ce trebuie pentru a ne simti cu totii aici ca o mare si fericita familie.

Lasand ironiile pentru cand ne vom intalni, voi face la inceput o descriere a stabilimentului, apoi procedurile de incarcerare, apoi repartizarea pe celule. Voi continua cu un dictionar minimal al termenilor folositi de catre locatari, pentru o mai buna orientare in peisaj. Structura etnica, insotita de mici incursiuni antropologice, va constitui un punct de reala atractie pentru voi si va veti convinge ca am devenit un adevarat Levi Strauss al puscariilor. Cat despre mancare, voi incerca sa ma ridic la nivelul unui Bogdan Teodorescu, pentru a va convinge ca merita sa introduceti stabilimentul pe harta turismului gastronomic, evident, cu niste mici investitii in produse.

Tot cu niste mici investitii in tifon, apa de la Jilava ar putea fi imbuteliata si vanduta chiar si pe piata franceza, facand Evian-ul sa isi ceara singur iesirea de pe piata. De tifon este nevoie pentru a separa larvele de libelula care curg la robinet odata cu apa.

Dar voi detaila despre toate acestea in urmatoarea postare. Va las acum sa va ocupati de candidatii vostri. Nu vreau ca perspectiva pe care v-am deschis-o sa impieteze asupra performantelor electorale. Doar trebuie sa faceti rost de bani, nu? Altfel cum sa ajungeti aici?", a scris Vantu.