Universitatea de Vest din Timisoara anunta ca vrea sa organizeze dezbaterea electorala dintre cei doi candidati la presedintie care au intrat in turul doi al alegerilor. "Universitatea de Vest din Timisoara a transmis deja invitatia la dezbatere catre cei doi candidati, domnul Victor Viorel Ponta, respectiv domnul Klaus Werner Iohannis, asteptand in acest moment raspunsul din partea domniilor lor", a declarat rectorul Universitatii, Marilen Gabriel Pirtea. Intr-un comunicat remis HotNews.ro, acesta precizeaza ca lanseaza invitatia in contextul in care se implinesc 25 de ani de la infrangerea sistemului comunist.

Marilen PirteaFoto: Agerpres

Citeste comunicatul integral remis HotNews.ro de catre Universitatea de Vest din Timisoara:

"Anul acesta in decembrie se vor implini 25 de ani de la Revolutia din 1989. Pentru noi, timisorenii, fiecare decembrie inseamna in acelasi timp un prilej de aniversare, dar si de comemorare. Aniversarea infrangerii sistemului comunist este insotita de fiecare data de onorarea memoriei celor care, prin sacrificiul personal, au facut posibil momentul victoriei. In fiecare an, intrebarile care ne vin in minte sunt aceleasi: suntem noi demni de acest sacrificiu? Ce ar trebui sa facem pentru ca Romania sa fie la inaltimea sperantelor celor care in urma cu 25 de ani si-au dat viata pentru ca libertatea noastra sa fie astazi posibila? Care este proiectul care poate motiva societatea romaneasca si ii poate intari convingerea in valorile democratice pentru care s-a murit in urma cu 25 de ani?

Consideram ca, mai mult ca niciodata, cetatenii Romaniei sunt interesati sa afle care este raspunsul la aceste intrebari in opinia celor care aspira la cea mai inalta functie in stat, functia de Presedinte al Romaniei.

Acestea sunt motivele pentru care Universitatea de Vest din Timisoara a propus organizarea unei dezbateri publice, in Aula Magna a Universitatii, intre candidatii din turul doi al alegerilor prezidentiale, avand increderea ca prestigiul si experienta in organizarea unor astfel de evenimente in timpul campaniilor electorale pentru alegerile locale, parlamentare si europarlamentare, recomanda institutia noastra pentru rolul de gazda echidistanta.

Universitatea de Vest din Timisoara a transmis deja invitatia la dezbatere catre cei doi candidati, domnul Victor Viorel Ponta, respectiv domnul Klaus Werner Iohannis, asteptand in acest moment raspunsul din partea domniilor lor.

Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara

Prof. univ. dr. Marilen Gabriel PIRTEA"

Victor Ponta

Victor Ponta

Foto: gov.ro

Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidentiale, a anuntat luni ca il invita pe contracandidatul sau Klaus Iohannis sa participe saptamana viitoare la 4 dezbateri televizate, pe 4 teme prestabilite, desfasurate la Romania TV, Realitatea TV, B1TV si Antena 3, iar PSD a inaintat intr-un comunicat si un calendar exact cu ora, durata si data de desfasurare a fiecarei dezbateri. TVR a anuntat apoi ca propune sa organizeze una sau mai multe dezbateri electorale. Detalii aici

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Foto: HotNews / DP

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidentiale, a replicat ca “fata in fata va fi aceasta dezbatere, intr-un mediu nepartizan, si echipa mea va sti sa negocieze, sa nu existe niciun fel de dubiu. Imediat ce echipele vor gasi un numitor comun veti afla aceste lucruri”. Detalii aici

Amintim ca Universitatea de Vest din Timisoara i-a acordat in urma cu o luna, pe 3 octombrie, titlul de Doctor Honoris Causa directorului SRI George Maior. Distinctia i-a fost inmanata de rectorul Marilen Pirtea, "ca semn de recunoastere publica a meritelor exceptionale", potrivit Mediafax. In discursul rostit cu aceasta ocazie in Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara, Maior a declarat ca "multi se intreaba retoric, dupa aderarea la NATO si la UE, care este noul proiect national al Romaniei. Intrebarea este cel putin falsa". Detalii aici

Citeste si: