Biroul Electoral Judetean (BEJ) Cluj a suplimentat, duminica, numarul buletinelor de vot si al autocolantelor la 15 sectii de votare din Cluj-Napoca, unde acestea se epuizasera din cauza numarului mare de alegatori prezenti la scrutin, in special studenti, transmite Mediafax.

Presedintele BEJ Cluj, Monica Trofin, a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca au fost trimise buletine de vot si autocolante de la alte sectii din oras, unde nu s-a inregistrat un numar ridicat de votanti.

"Am fost nevoiti sa suplimentam numarul buletinelor de vot si al autocolantelor la 15 sectii din Cluj-Napoca unde au votat in special studentii si apartinatorii persoanelor internate in spitale si unde acestea s-au epuizat. Fiecare sectie de votare a primit, initial, cu 10 la suta mai multe buletine de vot decat numarul alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente, dar, cu toate acestea, numarul a trebuit suplimentat. Au fost aduse buletine de vot si autocolante de la sectiile unde nu s-a inregistrat un numar ridicat de votanti. De asemenea, mai multe sectii au cerut suplimentarea formularelor de liste suplimentare si a declaratiilor pe proprie raspundere date de alegatori din alte localitati. La ora 16.00 se inregistrau aproape 30.000 de alegatori in judetul Cluj care au votat pe listele suplimentare", a spus Trofin.

La ora 16.00 prezenta la vot in judetul Cluj a fost de 34,28 la suta, iar in municipiul Cluj-Napoca de 36,91 la suta.

In judetul Cluj sunt asteptati la urne 602.620 de alegatori inscrisi pe listele electorale permanente, care vor vota in 654 de sectii de votare - cu una mai mult ca la alegerile europarlamentare -, dintre care 287 in mediul urban si 367 in mediul rural.

Aproximativ 18.000 de persoane au votat pe liste suplimentare la Constanta, iar alte peste 1.500 au solicitat urna mobila, in total in judet prezentandu-se la vot, pana la ora 16.00, 244.000 de oameni, transmite Mediafax.

Potrivit informatiilor prezentate pe site-ul BEC, pana la ora 16.00, in judetul Constanta, au votat 244.084 de persoane, dintre care 17.879 pe liste suplimentare.

Reprezentantii sectiei de votare din statiunea Poiana Brasov au cerut Biroului Electoral Judetean suplimentarea numarului buletinelor de vot, dupa ce acestea s-au epuizat in jurul orei 16.30, transmite Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Biroului Electoral Judetean Brasov, Claudiu Petra, la ora 16.30, reprezentantii Sectiei nr. 43, din statiunea Poiana Brasov, au anuntat ca mai au doar 80 de buletine de vot din cele 500 primite, astfel ca au solicitat noi buletine.

"In urma solicitarii au mai fost trimise inca 400 de buletine de vot de la sectia nr. 8 de pe strada Castelului, din Brasov. S-a constatat ca, intr-adevar, era un aflux de alegatori, in principal turisti", a spus reprezentantul BEJ Brasov, intr-o conferinta de presa.

In judetul Brasov, peste 518.000 de persoane cu drept de vot sunt asteptate, duminica, la cele 448 de sectii de votare, dintre care 177 sunt in municipiul Brasov.