La Sectia numarul 61 din Resita ar lipsi 400 de buletine de vot, sustine deputatul PDL de Caras-Severin, Valeria Schelean, potrivit Agerpres. Parlamentarul a precizat ca presedintele si vicepresedintele sectiei au fost ridicati de organele de politie pentru audieri.

"La numararea buletinelor de vot, inca de dimineata, s-a constatat ca lipsesc 400 dintre acestea. In consecinta, presedintele si vicepresedintele sectiei au fost ridicati de organele de politie pentru audieri. Facem apel la toate institutiile statului sa vegheze la buna desfasurare a alegerilor si sa intervina ori de cate ori apar cazuri de frauda electorala. Votul de astazi este mult prea important pentru a le permite celor de la putere sa falsifice vointa romanilor", a afirmat parlamentarul de Caras-Severin.

Biroul Electoral Judetean a fost anuntat de faptul ca un top de buletine nu se regaseste in materialele electorale.

"In urma numararii buletinelor de vot, la ora 6,15, am constatat ca lipsesc 400 de buletine si am anuntat BEJ. A venit Politia, erau sigilate si geamurile si usa, deci nu a fost nicio problema la deschidere. Procesul de vot nu a fost intrerupt, s-a desfasurat normal. Nu am gasit inca buletinele. Asteptam sa vedem, poate se gasesc, din greseala, la o alta sectie", a declarat Semenica Radu, presedinta Sectiei de Votare nr. 61 din Resita.

Presedintele BEJ Caras-Severin, Rustin Ciasc, a afirmat ca Biroul Electoral al Sectiei de Votare avea obligatia inventarierii materialelor electorale, in momentul primirii.

"Buletinele de vot s-au distribuit pe sectii, in topuri de cate 400, iar Biroul Electoral al Sectiei de Votare avea obligatia inventarierii materialelor electorale, in momentul primirii. Practic, pe parcursul zilei de vineri, conform calendarului electoral, echipe mixte din cadrul BEJ si Institutiei Prefectului au distribuit materialele electorale, iar sambata, presedintii si loctiitorii sectiilor de votare au preluat materialele respective de la primari si le-au transportat in sectiile de votare. Pe ambele operatiuni, s-au intocmit procesele verbale de predare-primire", sustine Rustin Ciasc.

Mediafax informa anterior, citand surse din politie, ca presedintele unei sectii de votare din Resita a anuntat ca ar lipsi 400 de buletine de vot, incidentul reclamat fiind verificat de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI).