Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) informeaza sambata, intr-un comunicat, ca numarul de alegatori inscrisi in listele electorale permanente pentru alegerile prezidentiale din data de 2 noiembrie este de 18.284.326, numar valabil la data de 31 octombrie, data limita pentru tiparirea copiilor de pe listele electorale.

In precedenta informare transmisa de AEP, la 14 octombrie, numarul alegatorilor din tara era de 18.296.567. "Diferentele apar ca urmare a operatiunilor curente efectuate de primari in registrul electoral aferent localitatilor conduse de acestia si a importurilor de date programate de la Directia pentru Evidenta Persoanelor din cadrul MAI", explica AEP.

Precizarile Autoritatii Electorale in comunicatul difuzat sambata:

"Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) reaminteste faptul ca, potrivit art. 26 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, listele electorale permanente se intocmesc si se tiparesc de catre primari, pe baza datelor si informatiilor cuprinse in Registrul electoral.

Listele electorale permanente se intocmesc pe localitati si cuprind toti cetatenii cu drept de vot care domiciliaza in localitatea pentru care ele au fost intocmite, potrivit mentiunilor din actele de identitate emise de statul roman. Data limita pentru tiparirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie a fost 31 octombrie 2014.

Lista unitatilor administrativ-teritoriale cu numarul de alegatori aferent datei de 2 noiembrie 2014, valabila la data de 31 octombrie 2014, poate fi consultata accesand urmatorul link:2nov.

Foarte important este faptul ca, fata de ultima informare publica realizata de Autoritatea Electorala Permanenta pe aceasta tema, copiile de pe listele electorale permanente cuprind 18.284.326 alegatori (18.296.567 cetateni romani cu drept de vot inscrisi in listele electorale permanente la data de 14 octombrie 2014, valabile pentru 2 noiembrie).

Diferentele apar ca urmare a operatiunilor curente efectuate de primari in registrul electoral aferent localitatilor conduse de acestia si a importurilor de date programate de la Directia pentru Evidenta Persoanelor din cadrul MAI.

Precizam ca accesand Anexa1 puteti consulta lista ce cuprinde numarul total de alegatori pe categorii de varste, aferent zilei de 2 noiembrie 2014.

Cifrele cu alegatorii repartizati pe sectii de votare pot fi consultate accesand sectiunea dedicata delimitarii si numerotarii sectiilor de votare pentru alegerea Presedintelui Romaniei din data de 2 noiembrie 2014 de pe pagina de internet a AEP, www.roaep.ro. (click aici)"