Sute de membri ai birourilor sectiilor de votare din judetul Suceava sunt inlocuiti, in prezent, dupa ce PDL a sesizat ca in cele 553 de sectii reprezentantii PSD sunt aceiasi cu cei ai PAS, PER sau Prodemo, iar acolo unde nu se va putea face inlocuirea sectiile vor functiona cu mai putini membri, transmite Mediafax.

Reprezentantul PDL in Biroul Electoral Judetean Suceava, Lucian Harsovschi, a declarat corespondentului Mediafax ca in urma sesizarii facute de PDL, in birourile sectiilor de votare se inlocuiesc persoanele care sunt in acelasi timp si reprezentanti ai PAS, PER sau Prodemo.

"E vorba de cel putin 553 de membri ai birourilor sectiilor de votare pentru ca in fiecare sectie de votare a fost depistata cel putin o dublura. Sunt sectii in care acelasi reprezentant al PSD este inscris ca reprezentant al PAS, PER si Prodemo", a explicat Harsovschi.

El a explicat ca situatia nu este inca deblocata pentru ca PAS, PER si Prodemo nu au atatia membri pentru a-i include in listele cu reprezentanti in birourile sectiilor de votare.

Harsovschi a mai spus ca presedintii sectiilor de votare au fost notificati sa astepte pana sambata la ora 18.00 nominalizarea altor persoane, iar daca nu vor primi sectiile vor functiona cu un numar mai mic de membri.

"Daca pana la ora 18.00 nu se fac modificarile respective sectiile de votare vor functiona cu mai putini membri. Se poate ca o sectie sa functioneze cu minim cinci membri", a spus Harsovschi.

Sectiile de votare au noua membri din care un presedinte si un loctiitor si sapte reprezentanti ai partidelor politice.

Vicepresedintele PDL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a sesizat vineri BEJ Suceava dupa ce a constatat ca "PSD si-a pus in sectiile de votare membrii de partid si din partea celorlalte formatiuni politice si pentru ca merge pe principiul ca nu conteaza cine voteaza, ci conteaza cine numara voturile".

"Am avut informatii pe parcursul ultimelor zile ca PSD pregateste o frauda de proportii, dar nu mi-am imaginat ca vom avea si dovada scrisa", a spus deputatul PDL.

El a aratat ca in procesele-verbale pentru investirea birourilor electorale ale sectiilor de votare, dupa tragerea la sorti, membrii PSD care fac parte din sectia de votare respectiva se regasesc si ca reprezentanti ai PAS, PER si Prodemo.

Vicepresedintele PDL a explicat ca, de drept, PSD are un membru in biroul sectiei de votare, iar in urma tragerii la sorti pentru reprezentanti ai altor partide din partea acestora au fost inscrise aceleasi persoane care reprezinta si PSD.

"Avem procesele-verbale de investire a birourile sectiilor de votare unde membrul propus de PSD apare cu nume, date de identificare si numar de telefon in acelasi timp si reprezentant a doua, trei sau patru partide. Situatia aceasta ne formeaza convingerea ca este o actiune premeditata de fraudare a alegerilor", a spus Ioan Balan.

El a mentionat ca daca situatia se regasea doar in doua sau trei sectii de votare se putea considera ca este o scapare, dar ca situatia se regaseste in toate cele 553 de sectii de votare din judet.

In judetul Suceava, 581.000 de alegatori sunt asteptati sa voteze, duminica, la alegerile prezidentiale, in 553 de sectii de votare.