Serviciul de Informatii Externe anunta, intr-un raspuns transmis agentiei Mediafax, ca nu comenteaza afirmatiile persoanelor implicate in campania electorala, raspunderea pentru cele afirmate revenindu-le in totalitate.

"Serviciul de Informatii Externe nu comenteaza afirmatiile persoanelor implicate in campania electorala, raspunderea pentru cele afirmate revenindu-le in totalitate", a comunicat SIE, solicitat sa comenteze acuzatiile recente privind implicarea serviciului in campania electorala.

Candidatul PMP la Presedintie, Elena Udrea, a acuzat in mod repetat serviciile secrete si in special SIE de implicare in actiuni de denigrare a sa si de filaj, dupa ce in presa germana a aparut un articol in care era asociata cu scandalul EADS si dupa ce pe un blog care a fost activ doar o zi au aparut imagini in care era alaturi de fosta sefa a CNI Anamaria Topoliceanu si alaturi de sefa DIICOT Alina Bica, in timpul unei calatorii la Paris. Tot Udrea a afirmat ca a fost fotografiata in propria casa si a sustinut ca principalii sai contracandidati, Victor Ponta si Klaus Iohannis, beneficiaza de sprijinul serviciilor de informatii.

Acuzatiile la adresa serviciilor secrete au fost reluate, joi seara, si de presedintele Traian Basescu, care a sustinut ca, inaintea inceperii campaniei electorale, a solicitat expres sefilor din SIE si SRI sa nu se implice in procesul electoral. De asemenea, seful statului a sustinut ca, in cazul imaginilor cu Bica si cu Udrea, este o operatiune in care "serviciile, un serviciu romanesc si unul francez" au colaborat si a spus ca va face o analiza si va cere explicatii de la partile implicate, dupa primul tur de scrutin.