Initiatorul Fundatiei RomaniaOne, Don Lothrop, un influent om de afaceri american si un cunoscator al scenei romanesti, arata, intr-un interviu acordat presedintelui Romanian Community Coalition, Pr. Chris Terhes, ca este necesara o mai mare implicare a romanilor "in cartierele, orasele si viata publica a tarii lor" pentru ca democratia din tara noastra sa dea rezultate pozitive. Totodata, arata omul de afaceri, tara noastra are "nevoie disperata de un guvern care sa lucreze pentru oameni, nu un sindicat de crima organizata care deserveste nevoile a 300 de familii bogate".

Don LothropFoto: Hotnews

Lothrop arata ca atat armata romana cat si cea americana iau in serios amenintarea rusa, iar acest lucru se vede si in faptul ca "America aduce echipament foarte scump si sofisticat" in baza de la Deveselu. Pe de alta parte, omul de afaceri american familiarizat cu realitatile tarii noastre considera ca majoritatea romanilor nu constientizeaza amenintarea rusa.

"America deschide o baza in Romania pentru ca Serviciile de informatii spun ca Rusia vrea inapoi tot ce a pierdut in 1989 si pentru ca, de fiecare data cand romanii descopera noi rezerve de petrol si gaze Romania produce si mai multe dureri de cap Rusiei", a declarat Don Lothrop.

Initiatorul RomaniaOne, care a postat recent pe YouTube un video in care ii indeamna pe romani sa iasa la vot, "daca cetatenii romani vor sa culeaga roadele democratiei, trebuie sa se implice in cartierele, orasele si viata publica a tarii lor. Trebuie sa invete legile, sa lucreze impreuna, sa gaseasca solutii bine gandite si sa faca totul public. Intunericul castiga intotdeauna atunci cand o persoana se lupta singura cu coruptia dintr-un birou cu usa inchisa".

Lothrop arata, totodata ca "romanii trebuie sa inceteze sa creada ca doar in Romania politicienii sunt corupti", acest fenomen fiind unul universal in randul politicienilor pentru ca "puterea corupe peste tot".

In ceea ce priveste clasa politica din tara noastra, Don Lothrop considera ca "Romania are nevoie disperata de un guvern care sa lucreze pentru oameni, nu un sindicat de crima organizata care deserveste nevoile a 300 de familii bogate".

Omul de afaceri american a lansat inca o data un apel la vot, aratand ca "nu putem schimba realitatea politica daca nu votam. Nu-mi plac niciodata candidatii de pe buletinul de vot in SUA, si totusi votez. Nu votez pentru o persoana, votez probleme si principii. Data fiind toata coruptia din Parlamentul Romaniei, ar trebui sa avem mereu un presedinte independent de partidul cu majoritate in Parlament".

Fondatorul RomaniaOne banuieste ca "vor exista candidati care vor produce mari surprize in aceste alegeri si care vor forma partide noi, independente dupa alegeri".

"Daca nu votezi, sa nu te plangi ca toate bogatiile din Romania sunt furate si americanii pleacea", a mai afirmat Lothrop, adaugand ca "in primul tur de scrutin, toata lumea ar trebui sa voteze pentru cine le place". Totodata, Lothrop a adaugat ca "romanii sa ceara mai putina coruptie. Romanii sa se implice mai mult. Cel mai descurajator lucru pentru companiile americane este sentimentul ca numai ele incearca sa combata coruptia. Ele spun 'unde sunt romanii'".