Alianta Nord Altlantica a intrat in stare de alerta dupa ce mai multe avioane rusesti, inclusiv bombardiere, au zburat deasupra spatiului european in Marea Neagra, Marea Nordului si Marea Baltica, scrie Ambasada SUA la Bucuresti intr-o postare pe pagina sa de Facebook. Potrivit sursei citate, reprezentantii NATO vorbesc despre " o activitate neobisnuita a Rusiei", iar mai multe tari membre si-au mobilizat fortele aeriene.

"NATO este in stare de alerta dupa ce mai multe avioane rusesti, inclusiv bombardiere, au zburat deasupra spatiului european in Marea Neagra, Marea Nordului si Marea Baltica. Reprezentantii Aliantei vorbesc despre o activitate neobisnuita a Rusiei. Mai multe tari membre #NATO si-au mobilizat fortele aeriene", scrie Ambasada SUA.

NATO a anuntat miercuri ca a efectuat mai multe interventii aeriene in ultimele doua zile dupa ce a detectat o intensa activitate a aviatiei ruse in spatiul aerian european, relateaza AFP.

Aparate de zbor ale tarilor Aliantei au decolat din patru locuri diferite pentru misiuni de interceptare impotriva a patru grupuri de avioane militare ruse ce efectuau "manevre" in spatiile aeriene ale Marii Baltice, Marii Nordului si Marii Negre, a precizat NATO intr-un comunicat, cu privire la aceasta activitate "de amploare" si considerata "neobisnuita".