Patriarhia Romana precizeaza ca distribuirea unei fotografii cu chipul parintelui Arsenie Boca, pe verso-ul carora aparea mesajul 'Victor Ponta Presedinte', reprezinta o "initiativa exagerata de campanie electorala", care nu a avut acordul Bisericii.

Iconite Arsenie Boca - PontaFoto: PNL

"Este o initiativa exagerata de campanie electorala, probabil a unor membri sau simpatizanti de partid, care nu a avut binecuvantarea sau acordul Bisericii. De altfel, nu este vorba de o icoana, ci de o fotografie cu chipul parintelui Arsenie Boca. Astfel de fotografii nu se sfintesc", se subliniaza intr-un comunicat al Patriarhiei Romane, citat de Agerpres.

Patriarhia reaminteste partidelor politice sa nu foloseasca insemne bisericesti in campania electorala.

"Folosim acest prilej pentru a reaminti apelul Bisericii catre partidele si oamenii politici de a nu folosi insemne bisericesti sau imagini cu reprezentanti ai Bisericii in scopuri electorale", a declarat parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Prim-vicepresedintele ACL Catalin Predoiu l-a acuzat miercuri pe candidatul PSD-UNPR-PC la prezidentiale, premierul Victor Ponta, ca foloseste Biserica in campania electorala, aratand ca activistii social-democrati distribuie icoane cu parintele Arsenie Boca, pe spatele carora se regasesc numele PSD si al lui Victor Ponta.