Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca discutia despre "palatul lui Basescu" se inchide, el aratand ca a respins propunerea RA-APPS de a i se da sefului statului casa de la Snagov, acest imobil urmand sa fie dat in folosinta unei fundatii, transmite Mediafax.

"Discutia e solutionata pentru ca am primit mai multe solicitari de la fundatii. Am respins acea propunere a RA-APPS (privind casa de la Snagov n.r.) si am discutat cu secretarul general zilele acestea. Sambata, nemaifiind zi de campanie electorala, o sa ma vad cu mai multe fundatii care promoveaza performanta si una dintre ele probabil ca va primi acea proprietate imobiliara in folosinta gratuita chiar saptamana viitoare. Deci discutia despre palatul lui Basescu se inchide", a spus Ponta.

El a aratat ca i se va gasi o locuinta lui Basescu, dar una modesta.

"Daca are mare nevoie de o locuinta, o sa-i gasim o locuinta (....) mai modesta. Acea vila mi s-a parut o jignire la adresa romanilor care au avut foarte mult de suferit in mandatele domnului Basescu si nu poti sa-i dai un premiu unuia care si-a batut joc de romani", a spus Ponta.

Duminica, presedintele Traian Basescu a declarat ca nu a primit un raspuns de la Guvern privind cererea sa de acordare a unei case dupa incheierea mandatului, precizand ca, daca ar sta in locuinta din strada Mihaileanu, s-ar crea un disconfort pentru ceilalti locatari, care ar fi verificati zilnic de Serviciul de Protectie si Paza.

Seful statului a tinut sa faca o serie de precizari privind cererea sa pentru o locuinta dupa terminarea mandatului.

"Eu am vazut framantarile astea ca presedintele merge cu elicopterul, ca presedintele are locuinta de protocol, ca presedintele se cazeaza in vilele protocolului de stat. Vreau sa stiti ca acest inconfort al utilizarii altor mijloace este urias si pentru mine. Spre exemplu, ori de cate ori merg cu masina, se merge cu o coloana si nu ma simt bine deloc cand vad ca toate masinile sunt bagate in sant ca sa treaca coloana mea. Daca ma cazez intr-un hotel - si mi s-a intamplat lucrul asta - nu ma simt bine deloc cand vad ca toti oamenii care intra in acel hotel sunt legitimati, se uita ofiterii SPP la ei, ii verifica. Deci sunt niste lucruri care iti creeaza un disconfort", a explicat Basescu.

El a spus ca, daca ar locui in casa din strada Mihaileanu, unde este un bloc cu 9 familii, ceilalti locatari "ar intra intr-un proces de verificare zilnica, cand intra, cand ies, cand le vine un musafir, cand le pleaca cineva din casa". "Mi-ar crea si mie un disconfort pentru ca stiu ca oamenii aceia ar fi supusi unui sistem de control, care decurge din obligatiile SPP in protejarea unui demnitar. Deci aici e singura chestiune", a subliniat Basescu.

Intrebat ce va face, Traian Basescu a replicat: "Cu siguranta n-o sa fiu in strada".

Premierul Ponta a anuntat recent ca Guvernul a primit din partea presedintelui Traian Basescu o solicitare privind atribuirea unei locuinte, cerere care se afla in lucru, adaugand: "nu cred ca suntem in pozitia sa acordam o resedinta foarte luxoasa".

Fostii sefi ai statului au dreptul, conform legii, inclusiv la atribuirea pe perioada vietii a unei resedinte.