Un galatean de 33 de ani revenit in tara din Guineea Ecuatoriala a fost internat la Spitalul "Victor Babes" din Capitala, cu diagnosticul malarie - boala ce i-a recidivat de mai multe ori din cauza nerespectarii tratamentului -, directorul unitatii sanitare precizand ca nu sunt suspiciuni de Ebola, potrivit Mediafax.

Potrivit sefului Serviciului Judetean de Ambulanta Galati, dr. Mihai Polinschi, barbatul a revenit in tara la 18 octombrie, din Guineea Ecuatoriala, unde a lucrat in constructii. Dupa ce a ajuns in Romania, barbatul s-a simtit foarte rau si s-a internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes" din Bucuresti, unde a fost diagnosticat cu malarie.

Trei zile mai tarziu, el a cerut externarea, motivand ca se simte mai bine si doreste sa ajunga la parintii sai din Galati. "A spus ca are de rezolvat niste probleme personale. Nu s-a pus problema izolarii lui. De fapt, acest barbat are mai multe recidive ale bolii, pentru ca nu respecta tratamentul", a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului "Victor Babes", Emilian Imbri.

Dupa ce a venit la Galati, barbatul s-a simtit rau din nou, iar marti a chemat ambulanta, acuzand dureri foarte mari, febra si frisoane. El a fost adus la Spitalul de Boli Infectioase Galati, de unde a fost preluat in scurt timp de o ambulanta si transportat, din nou, la "Victor Babes".

Sefului Ambulantei Galati a spus ca in acest caz ar exista si suspiciunea de Ebola, din cauza faptului ca barbatul a fost intr-o tara africana afectata de aceasta boala. Mai mult, barbatul le-ar fi spus medicilor de la Ambulanta ca simptomele pe care le are nu sunt aceleasi cu cele ale malariei, cunoscute deja de el.

Managerul de la "Victor Babes" subliniaza insa ca nu exista suspiciuni de Ebola in acest caz si ca este vorba despre o noua recidiva a malariei. "A avut multiple recidive ale bolii. Ce sa facem cu el? Nu este caz de izolare. Se poate trata si acasa", a spus dr. Emilian Imbri.

Dr. Imbri a tinut sa precizeze ca ar fi prudent ca diagnosticul pentru boli infectioase sa fie lasat in seama specialistilor. "Daca am fi avut suspiciuni de Ebola, l-am fi trimis la Institutul de Boli Infectioase 'Matei Bals'. Nu a fost cazul, pentru ca s-a confirmat diagnosticul de malarie", a adaugat managerul de la "Victor Babes".