Statia meteo Miercurea Ciuc a inregistrat luni cea mai scazuta temperatura a acestei zile din tara, mercurul termometrelor coborand pana la minus 8 grade Celsius, transmite Agerpres.

Potrivit meteorologilor de la statia meteo Miercurea Ciuc, toata noaptea a fost frig, cu temperaturi negative, iar dimineata, in jurul orei 7,30, s-a consemnat valoarea de minus 8 grade Celsius.

Si in celelalte localitati harghitene au fost temperaturi scazute. La Toplita s-au masurat minus 7,5 grade Celsius, la Joseni au fost minus 7 grade, iar la Bucin si Odorheiu Secuiesc s-au inregistrat minus 3 grade Celsius. De asemenea, in majoritatea localitatilor harghitene a cazut bruma.

Aceste temperaturi sunt obisnuite pentru locuitorii judetului, tinand cont ca in Harghita se inregistreaza anual unele dintre cele mai scazute valori din tara.

Din cauza frigului, la Miercurea Ciuc furnizarea incalzirii in sistem centralizat a inceput inca de la sfarsitul lunii septembrie.

Minima absoluta a lunii octombrie in Harghita a fost de minus 14 grade Celsius si s-a inregistrat in anul 1988, tot la Miercurea Ciuc.