Directorul CNADNR Narcis Stefan Neaga a dispus suspendarea din functie a inginerului sef al Sectiei de Drumuri Nationale Bucuresti Sud, Lucian Stan, ca urmare a reactiei intarziate de a demara actiunile de interventie cu utilaje de deszapezire si raspanditoare de substante chimice pentru prevenirea formarii poleiului pe Autostrada A2.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, inginerul sef Lucian Stan este suspendat pe perioada cercetarii imprejurarilor care au condus la intarzierea demararii actiunilor de interventie pe A2.

Totodata, s-a dispus inceperea cercetarii disciplinare in cazul lui Lucian Stan precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare dupa finalizarea cercetarii disciplinare.

CNADNR a mai dispus si inceperea imediata a cercetarii disciplinare a tuturor factorilor responsabili de aceasta intarziere precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare dupa finalizarea cercetarii disciplinare.

Circulatia rutiera pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta a fost inchisa sambata, de la ora 20:00 pana la ora 21:00, pentru ca utilajele de deszapezire sa curete zapada depusa pe carosabil, a anuntat Centrul Infotrafic din Politia Romana.

Potrivit sursei citate, pe autostrada A2, carosabilul este umed si, pe unele portiuni de drum s-a format polei. De asemenea, incepand de la ora 17:30, pe autostrada A2 ninge viscolit intre kilometrii 12 si 105.

Si pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti ninge viscolit, iar intre kilometrii 11 si 36, stratul de zapada masoara unu-doi centimetri.

Potrivit Mediafax, trei accidente s-au produs, sambata seara, in decurs de o jumatate de ora, pe autostrada A2, in judetul Calarasi, opt persoane fiind ranite, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Calarasi, plutonier adjutant Ovidiu Tataranu.