UPDATE Circulatia rutiera pe sectorul Bucuresti Fundulea al autostrazii A2 a fost inchisa sambata, de la ora 20:00 pana la ora 1:00, pentru ca a se evita producerea accidentelor, informeaza CNADNR.

Circulatia rutiera fusese inchisa initial pana la ora 21:00, insa masura a fost prelungita dupa ce Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit pana la ora 1:00 atentionarea Cod Galben de ninsoare si intensificari ale vantului care vizeaza municipiul Bucuresti si cinci judete.

CNADNR a decis ca pe sectorul de drum cuprins intre km 10 - km 36 ( Bucuresti- Fundulea), inchiderea circulatiei rutiere se va prelungi pana la ora 01.00, din cauza prelungirii codului galben de precipitatii mixte (lapovita si ninsoare) precum si din cauza iminentei producerii de fenomene meteo extreme (ninsoare si vant puternic cu viteza de peste 60 km/ h ) .

Autoritatile rcomanda ca ruta alternativa drumul national DN 3 Bucuresti- Lehliu.

Precizam ca masura a fost luata in vederea evitarii producerii accidentelor si ca deschiderea circulatiei va fi anuntata in timp util.

"Masura a fost luata pentru a permite utilajelor sa curete suprafata carosabila, precum si pentru siguranta participantilor la trafic", a precizat Centrul Infotrafic, potrivit Mediafax.

Reprezentantii Centrului Infotrafic au declarat, pentru agentia de presa, ca in ultimele ore au avut loc mai multe accidente pe autostrada A2, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum.

Potrivit sursei citate, pe autostrada A2, carosabilul este umed si, pe unele portiuni de drum s-a format polei. De asemenea, incepand de la ora 17.30, pe autostrada A2 ninge viscolit intre kilometrii 12 si 105.

Si pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti ninge viscolit, iar intre kilometrii 11 si 36, stratul de zapada masoara unu-doi centimetri.

Trei accidente s-au produs, sambata seara, in decurs de o jumatate de ora, pe autostrada A2, in judetul Calarasi, opt persoane fiind ranite, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Calarasi, plutonier adjutant Ovidiu Tataranu.