Opt persoane au fost ranite in trei accidente produse, sambata seara, pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta, pe fondul conditiilor meteo nefavorabile, transmite Mediafax. Sase dintre victime au fost preluate de ambulante si duse la spital, iar in cazul altor doi ranitii s-a intervenit cu doua autospeciale SMURD.

Potrivit Realitatea TV, A2 a fost inchisa intre Bucuresti si Fundulea pentru a permite interventia utilajelor de dezapezire.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Calarasi, plutonier adjutant Ovidiu Tataranu, trei accidente s-au produs, sambata seara, in decurs de o jumatate de ora, pe autostrada A2, in judetul Calarasi, opt persoane fiind ranite.

Primul accident a avut loc la kilometrul 63 al autostrazii, pe sensul de mers Constanta - Bucuresti, unde o masina s-a rasturnat, cel mai probabil dupa ce a derapat pe carosabilul umed. O femeie si un barbat au fost raniti, fiind preluati de o ambulanta si dusi la spital.

Cateva minute mai tarziu, un alt accident, in care au fost implicate doua masini, s-a produs pe sensul de mers Bucuresti - Constanta, la kilometrul 82 al autostrazii. Patru persoane au fost preluate de o autospeciala a Serviciului de Ambulanta Calarasi si duse la spital, acestea avand contuzii si zgarieturi.

Al treilea accident rutier s-a produs intre kilometrii 95 si 96, unde doua autovehicule s-au ciocnit, pe sensul de mers spre Constanta, doua persoane fiind ranite. La ora transmiterii acestei stiri, doua autospeciale SMURD, una de la Lehliu si cealalta de la Dragalina, intervin pentru a acorda primul ajutor ranitilor.

Conform martorilor, cele trei accidente s-au produs in conditiile in care carosabilul este umed.

Reprezentantii Centrului Infotrafic au declarat, pentru agentia de presa citata, ca in ultimele ore au avut loc mai multe accidente pe autostrada A2, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum.

Potrivit sursei citate, pe autostrada A2, carosabilul este umed si, pe unele portiuni de drum s-a format polei. De asemenea, incepand de la ora 17.30, pe autostrada A2 ninge viscolit intre kilometrii 12 si 105.

Si pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti ninge viscolit, iar intre kilometrii 11 si 36, stratul de zapada masoara unu-doi centimetri.

Masinile care nu sunt echipate cu anvelope de iarna nu pot circula pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei, potrivit prevederilor legale. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate si cu dispozitive antiderapante.

Pentru neechiparea corespunzatoare a masinii se retrage certificatul de inmatriculare, iar valoarea amenzii este intre noua si 20 de puncte, respectiv intre 810 de lei si 1.800 de lei.

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca, de sambata, ora 16.00, pana duminica, la ora 12.00, in toata tara vor fi precipitatii mixte si intensificari ale vantului.

In sudul tarii si in special in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Calarasi, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Vantul va continua sa prezinte intensificari in sud-estul tarii si pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe ora, iar pe arii restranse 60-70 de kilometri pe ora.