Principesa Irina a fost plasata trei ani sub supraveghere de un judecator federal, dupa ce si-a cerut scuze pentru rolul sau in cazul de lupte de cocosi in Oregon care, potrivit principesei, a reprezentat o rusine pentru ea si familia sa, relateaza postul de televiziune american ABC News, citat de Mediafax.

"Imi pare foarte rau ca m-am implicat in aceasta afacere", a declarat Irina Walker in fata judecatorului federal, inainte de a fi pronuntata sentinta.

"Nu am avut intentia de a incalca legea", a adaugat ea.

Principesa si sotul sau, John Walker, au pledat vinovat, in iulie, in dosarul privind participarea la o retea de lupte de cocosi.

Sotii Walkers au acceptat sa vanda imobile si sa plateasca Guvernului 200.000 dolari.

Judecatorul le-a permis sa efectueze calatorii internationale in timpul perioadei de proba, deoarece Regele Mihai se confrunta cu probleme de sanatate si principesa ar dori sa-l viziteze mai des.

Sotii Walkers au fost arestati in august 2013, dupa ce autoritatile au anuntat ca ei au organizat cel putin zece lupte de cocosi in perioada aprilie 2012 - aprilie 2013 la ferma lor din Irrigon, la est de Portland.

Cocosii aveau atasate cutite de picioare, iar spectatorilor li se cereau bani pentru intrare si li se vindea mancare si bautura, potrivit rechizitoriului.

Procurorii au afirmat ca sotii Walkers au impus spectatorilor o taxa de 20 de dolari pentru a vedea luptele de cocosi, iar numarul total de spectatori pe zi depasea 100.

Cuplul castiga bani, de asemenea, din vanzarile de alcool.

Irina Walker este cea de-a treia fiica a fostului rege al Romaniei, Mihai I.