Avocatul Poporului motiveaza de ce nu a atacat la Curtea Constitutionala ordonanta privind migratia primarilor: Excedeaza competenta institutiei, apreciem ca rezolvarea problemei sesizate revine Parlamentului

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 17:10 Actualitate | Esenţial


Avocatul Poporului informeaza sambata, intr-un comunicat, ca, in urma analizarii petitiilor in care i se cerea sesizarea Curtii Constitutionale in privinta Ordonantei de Urgenta a Guvernului care permite migratia alesilor locali de la un partid la altul, cu pastrarea mandatelor, institutia apreciaza ca "solutionarea problemei semnalate este de competenta Parlamentului si a Guvernului, deoarece, in realitate, aceasta vizeaza raporturile constitutionale dintre Parlament, Presedintele Romaniei si Guvern". "Fara indoiala, aspectele sesizate excedeaza competentei institutiei", afirma Avocatul Poporului. Reamintim ca termenul de 45 de zile in care si-a facut efectele OUG 55/2014 privind migratia alesilor locali a expirat vineri.

Institutia condusa de Victor Ciorbea afirma in comunicat ca, prin petitiile inregistrate la institutia Avocatul Poporului, (...) numitii Petre Bostina, Monica Macovei, Bogdan Dumitru, Gheorghe Misaca, Dan Munteanu, Mircea Ioan Popa, APADOR- CH, Partidul National Liberal, Partidul Poporului - Dan Diaconescu, Petcu Cijlaru Valeria, Mircea Ioan Popa, Cristian Iulian Neagoe, Madalina Cochinescu, PNL- Filiala Sector 4, Tarca Viorel, Tamba Dumitru, Septimius Parvu, Mihai Marchidan, au solicitat sesizarea Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor Ordonantei de urgenta nr. 55 din 28 august 2014 pentru reglementarea unor masuri privind administratia publica locala.

"In esenta, din petitiile formulate, reiese ca prin actul normativ mentionat se incalca prevederile constitutionale referitoare la adoptarea ordonantelor de urgenta. Totodata, se invoca recomandarile Comisiei de la Venetia din anul 2012, care se refera la faptul ca ordonantele de urgenta nu trebuie sa fie adoptate decat in situatii de urgenta", se arata in comunicat.

Avocatul Poporului raspunde acestor petitii oferind urmatoarele explicatii:
 • "(...) Legea nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu stabileste pentru Avocatul Poporului obligativitatea sesizarii Curtii Constitutionale, aceasta fiind o atributie pe care legiuitorul a lasat-o la latitudinea sa, legitimat de rolul pe care il indeplineste in protectia drepturilor fundamentale ale cetateanului. (...)
 •  In aceste conditii, consideram ca prin posibilitatea sesizarii Curtii Constitutionale, nu s-a urmarit ca institutia Avocatul Poporului sa fie transformata intr-un arbitru intre autoritatile publice si nici sa se substituie vreunei autoritati. Tocmai din acest motiv, Avocatul Poporului are latitudinea de a stabili cazurile in care poate sa intervina.
 •  Mai mult, petitia formulata vizeaza in special raporturile dintre autoritatile publice, aspecte ale functionarii democratiei constitutionale care presupun o analiza si o abordare cu predilectie politica, ceea ce ar obliga Avocatul Poporului sa-si depaseasca pozitia sa de neutralitate si de obiectivitate si sa se implice in controverse partizane. (...)
 • In plus, referitor la sesizarea Curtii Constitutionale de catre Avocatul Poporului, instanta de contencios constitutional a hotarat prin Decizia nr. 336/2013, ca "Avocatul Poporului are exclusivitatea in privinta deciziei de a ridica o exceptie de neconstitutionalitate, parte a independentei institutionale si functionale de care acesta se bucura". Totodata, prin aceeasi decizie, Curtea Constitutionala a decis ca "ridicarea directa a exceptiei de neconstitutionalitate este si ramane la aprecierea exclusiva a Avocatului Poporului, acesta neputand fi obligat sau impiedicat de nicio autoritate publica sa ridice o atare exceptie".
 • Sub acest aspect, mentionam ca solutionarea problemei semnalate este de competenta Parlamentului si a Guvernului, deoarece, in realitate, aceasta vizeaza raporturile constitutionale dintre Parlament, Presedintele Romaniei si Guvern.
 • Fara indoiala, aspectele sesizate excedeaza competentei institutiei Avocatul Poporului, al carei rol este apararea drepturilor si libertatilor persoanelor fizice, in sensul stabilit de art. 58 din Legea fundamentala.
 • In plus, apreciem ca rezolvarea problemei sesizate revine Parlamentului, deoarece art. 115 alin. (5) din Constitutie stabileste ca "ordonanta de urgenta intra in vigoare numai dupa depunerea sa spre dezbatere in procedura de urgenta la Camera competenta sa fie sesizata si dupa publicarea ei in Monitorul Oficial al Romaniei. Camerele, daca nu se afla in sesiune, se convoaca in mod obligatoriu in 5 zile de la depunere sau, dupa caz, de la trimitere. Daca in termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizata nu se pronunta asupra ordonantei, aceasta este considerata adoptata si se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea in procedura de urgenta". Totodata, art. 115 alin. (7) din Constitutie instituie competenta Parlamentului de a aproba sau respinge printr-o lege, ordonantele cu care a fost sesizat.
 • In legatura cu aspectele mentionate, observam ca Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 55/2014 pentru reglementarea unor masuri privind administratia publica locala (PL-x nr. 392/2014) a fost adoptat de Camera Deputatilor, ca urmare a depasirii termenului de 30 de zile, potrivit art.115 alin. (5) din Constitutia Romaniei, fiind inaintat Senatului (inregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b555, adresa nr.plx392/02/10/2014)."
Vezi in documentul atasat raspunsul integral al Avocatului Poporului cu privire la sesizarea CCR in privinta OUG 55/2014

Ordonanta de urgenta 55/2014 ce permite migratia alesilor locali pentru 45 de zile fara ca acestia sa-si piarda mandatul a fost adoptata de Guvern pe 28 august si a intrat in vigoare pe 2 septembrie.

"Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) si art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 45 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta primarii si presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii care au fost declarati supleanti, isi pot exprima in scris si o singura data optiunea cu privire la partidul politic, organizatia minoritatii nationale din care doresc sa faca parte sau sa devina independenti, fara ca alesii locali respectivi sa-si piarda calitatea dobandita in urma alegerilor", se arata in Ordonanta.

Ambasada SUA s-a declarat atunci ingrijorata in legatura cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonantei de urgenta. De asemenea, presedintele Traian Basescu a cerut Avocatului Poporului, pe care l-a acuzat de "sabotarea democratiei", sa o atace la Curtea Constitutionala.

Termenul de 45 de zile in care primarii si consilierii locali au putut sa isi schimbe partidul fara sa isi piarda mandatele a expirat vineri, 17 octombrie.

In 3 octombrie, la o luna de la intrarea in vigoare a actului normativ, purtatorul de cuvant al Avocatului Poporului, Matei Vartosu, declara ca institutia "mai analizeaza" daca va ataca sau nu la Curtea Constitutionala ordonanta de urgenta. "Pana la acest moment, nu am niciun raspuns, este inca in analiza", a declarat Matei Vartosu pentru HotNews.ro.

Si in 2 septembrie, Victor Ciorbea sustinea ca un raspuns institutional asupra ordonantei va fi posibil "de saptamana viitoare incolo", insa Avocatul Poporului nu avea sa ia nicio decizie in termenul estimat.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


6353 vizualizari

 • +43 (43 voturi)    
  asa este ! (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 17:24)

  MihneaR [utilizator]

  doar ca aceasta este o ordoinanta ce poate sa fie neconstitutionala, si numai CCR decide acest lucru. NU CIORBEA SAU PARLAMENTUL.
  • +22 (24 voturi)    
   Ordinul a fost executat (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 19:53)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui MihneaR

   Ce importanta mai are "motivul" Am aflat cu aceasta ocazie ca este avocatul PSD.
   Pentru ordonanta care cioparteste legea educatiei ar putea sa ne scuteasca de explicatii.
   • +8 (8 voturi)    
    daca e sluga atunci e sluga pana la capat (Luni, 20 octombrie 2014, 8:50)

    snowflake [utilizator] i-a raspuns lui ty

    .
  • +20 (22 voturi)    
   NEMERNICIA UNOR INDIVIZI (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 20:58)

   pointless man [utilizator] i-a raspuns lui MihneaR

   devine pur și simplu obositoare. Ar fi trebuit să ne dăm seama de falimentul învățămîntului românesc încă de pe vremea cînd acest personaj (Ciorbea) se lăuda cu multiplele lui diplome.
  • +16 (16 voturi)    
   sila de Ciorbea, sarmanul Coposu (Duminică, 19 octombrie 2014, 2:19)

   alexro [utilizator] i-a raspuns lui MihneaR

   Sincer, imi e sila, chiar scarnba de acest personaj. Ce incredere aveam in '96 multi dintre noi in Ciorbea si Emil ... si ce anomalii au devenit. Coposu, acel colos de om, titan, care le-a fost mentor, cred ca se zvarcoleste in mormant si i-ar sugruma pe amandoi. In special pe Ciorbea insa, caci Emil acum e inofensiv ... dar Ciorbea face rau de-a dreptul, bestia.
   • +13 (13 voturi)    
    Draga domnule (Duminică, 19 octombrie 2014, 13:13)

    soringusar [utilizator] i-a raspuns lui alexro

    Am avut aceleasi aspiratii.
    Mi-am dat seama dupa un timp ca ambii au jucat dublu atunci.
    Nu sunt anomalii , asa au fost dintotdeauna.
    La nevoie se gaseste o slujba si pt d-l Constantinescu sa execute niste ordine.
    D-l Ciorbea este santajabil cu creditele detinute si nu este normal ca un om vulnerabil sa aiba aceasta functie , iar d-l Constantinescu cine stie ce bube ascunse are.
   • +7 (7 voturi)    
    Nu va intrebati daca nu a fost (Luni, 20 octombrie 2014, 9:58)

    fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui alexro

    "infiltrat" atunci in coasta Seniorului si asa, zdreanta si-a facut -pana azi-datoria..............
 • +26 (28 voturi)    
  Avocatul Penibil (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 17:37)

  marianmarian [utilizator]

  Esti un sclav care a dat din coada ca un caine sa capete o sinecura pe langa "mai marii puterii" prezente. Ejectat penibil din ASF tocmai de CCR (de lege!) dupa ce-ai fost impus acolo cu eludarea legii, ai ajuns in alt post caldut in care trebuie doar sa taci malc si sa asculti ordinele celor care te-au pus acolo.

  Caracter de plastilina, cam la fel ca moaca pe care de-abia iti stau ochelarii aia vesnic strambi. Esti un penibil si asta o sa-ti fie "mostenirea", Avocatul Penibil. Dar asta s intampla cand ai credit de 1 milion de euro, trebuie sa pupi niste dosuri ca sa te scoti din rahat.
 • +47 (47 voturi)    
  Scuze dar nu pot decat H apoi U apoi O! (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 17:39)

  Maniu [utilizator]

  la asa o minciuna sfruntata!
  • -12 (14 voturi)    
   adica? (Duminică, 19 octombrie 2014, 8:01)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

   ce prejudiciu sufera cetatenii pentru ca primarul isi schimba partidul? ma lamuresti si pe mine, revoltatule? atentie, insa, astept argumente, daca esti apt de asa ceva, nu obinsuitele insulte basiniste!
   • +11 (11 voturi)    
    simplu (Duminică, 19 octombrie 2014, 13:32)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    banii folositi pentru santaj si/sau cumparare, sunt de la buget. Sa-ti explic mai pe larg? Hai sa te mai ajut un pic... tot asa cum afecteaza un bucurestean furtul unei paduri de 20.000 de ha din maramures. Si asta este doar un aspect, ca "suspendarea" temporara a unei legi deja inseamna alta discutie. Concepte, chestii d'astea...
   • +12 (12 voturi)    
    lamurire... (Duminică, 19 octombrie 2014, 13:48)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    ..primarul schimba culoarea ca sa primeasca banul (care a curs in primariile PSD , PC, &CO=PCR) la greu in ultimele saptamani(45 de zile).. banii sunt folositi pentru asa zise investitii -schimbat borduri, facut piatete cu arteziene, facut parcuri in sate si alte dovezi de cretinism managerial..- pentruca in realitate sunt folositi sa mai fie mintiti niste alegatori amarati, momiti cu niste "spagi electorale"si alte magarii semnatura PSD..
    Si aici, cea mai mare parte din banii care curg la primarie ajung in viluta primarului cutare sau mai stiu eu ce invarteli de primarie..
    Ce prejusdiciu sufera cetatenii: milioane de euro (nu lei) deturnati de la varf/centru/cum vrei sa spui conducerii actuale a Romaniei, aruncati aiurea in actiuni de spalare a banilor, cu un singur scop - in stalarea unui regim corupt inca din stadiul de partid..de fapt putred de corupt..o scarbosenie pentru orice tara cu pretentii de stat democratic, liber, memebru EU si NATO etc...
    Principalul rezultat: tu si unii ca tine..

    Nu vreau sa mai povestesc de prejudiciul de imagine dus tarii, prejudiciul increderii investitotilor in Romania - pierderi de milioane de euro pentruca nimeni nu vrea sa lucreze cu niste oameni putred de corupti (nesatui pe romaneste)..
   • +9 (9 voturi)    
    "ce prejudiciu sufera cetatenii ... (Duminică, 19 octombrie 2014, 18:55)

    Herodot [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    pentru ca primarul isi schimba partidul?" - ce prejudiciu? Cetateanului i-a fost FURAT votul! Si ca sa intelegi: sa presupunem ca majoritatea cetatenilor au ales un primar care a candidat pe listele PNL, pentru a infaptui pe plan local POLITICA PNL. Prin trecerea primarului la PSD, de exemplu, acel primar va infaptui pe plan local POLITICA PSD. Deci, primarul A FURAT VOTURILE cetatenilor care au votat un candidat al PNL prin anularea votului dat PNL si inlocuirea lui cu un vot dat PSD, incat ... desi cetatenii au votat un candidat al PNL s-au pomenit in final cu un primar al PSD! In concluzie: permiterea migrarii primarilor ALESI PRIN VOT DEMOCRATIC = o marlanie de sorginte bolsevica!
   • 0 (0 voturi)    
    de ce 45 zile? (Luni, 20 octombrie 2014, 14:13)

    Gheorghescu [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    Uite argumente:
    - de ce doar pentru 45 zile? De ce nu 46, sau 90, sau 180, sau 365? Sau daca Legea care interzicea migrarea nu e buna, sa se permita prin alta lege migrarea. Cand ai 70% in Parlament si poti vota ce vrea muschiul tau, de ce nu schimbi legea daca nu e buna?
    - de ce se anuleaza o Lege prin Ordonanta de Urgenta? (Repet, in conditiile in care ai control total, zdrobitor in Parlament).
    - ce rost mai au atunci Partidele?
    E un prejudiciu de democratie, se denatureaza alegerea cetateanului.
    Ai inteles, sau e prea basist pentru tine? Poti raspunde, sau continui cu obisnuitele insulte latrinisto-pesediste, acuzandu-i pe ceilalti de insulte?
 • +47 (47 voturi)    
  instituţia (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 17:44)

  VW_Bora [utilizator]

  ar fi putut să facă această "apreciere" imediat după emiterea HG, nu după atâtea săptămâni scurse, probabil, în "favoarea" celor care trebuie protejaţi de urmările legale şi propulsaţi în vârful piramidei de găinaţ.
  • +24 (24 voturi)    
   Avocatul INFRACTORULUI (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 20:58)

   rov [utilizator] i-a raspuns lui VW_Bora

   mai degraba decat al poporului
 • +32 (32 voturi)    
  Cu maaare greutate.... (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 18:15)

  gica43 [utilizator]

  ...s-ar fi gasit o marioneta a puterii mai "perfecta''decat acest ciorbea-desi il mai gasise si Emil ca PM .
 • +33 (33 voturi)    
  Fiti intelegator cu omul (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 18:32)

  ipolitic [utilizator]

  mai are de platit vreo zece mii de rate la banca.
  Oricum, mare noroc ca romanul e mai chibzuit
  ca ucrainienii.
  Nici nu avem tomberoane asa de mari.
 • +30 (30 voturi)    
  treaba lui (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 18:37)

  Aramis [utilizator]

  era exact sa sesizeze CCR, nu i se cerea nimic altceva
 • +31 (31 voturi)    
  Comment sters de user (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 18:40)

  qwerasdf [anonim]

 • +30 (32 voturi)    
  ciorbea (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 19:16)

  revo [utilizator]

  Un trup pocit, o constiinta pocita. Cand ii va veni vremea sa dea cu subsemnatul la DNA, va fi campion la dezvaluiri, va da pe goarna tot si ceva in plus.
  • +14 (14 voturi)    
   Ce aveţi (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 20:21)

   Matrix-4 [utilizator] i-a raspuns lui revo

   oameni buni cu bietul Avocat al Popoului?
  • +12 (12 voturi)    
   Bazil (Duminică, 19 octombrie 2014, 11:16)

   Bazil [utilizator] i-a raspuns lui revo

   Nu este bine sa râzi de defectele omului. Daca ar avea o minte sclipitoare, nu s-ar observa defectele fizice. Din pacate, in cei 20 de cand a aparut in public, a demonstrat cu brio ca are o minte la fel de sluta ca si faţa lui.
 • +18 (18 voturi)    
  Unul dintre fomistii servili ai pesede (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 20:21)

  Dalinar [utilizator]

  genul de om low de tot, o sluga josnica.
 • +20 (22 voturi)    
  Motul (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 20:42)

  ic.ram1945 [utilizator]

  Cred ca motilor le rusine de omuletul asta, mai ales atunci cand spune ca e mot...
  • +6 (6 voturi)    
   E motz...dar la altceva... (Luni, 20 octombrie 2014, 9:38)

   Bwana [utilizator] i-a raspuns lui ic.ram1945

   Eu nu sunt din poporul al carui avocat este Ciorbea.
   Am facut un mare efort sa-i scriu numele cu majuscula!
 • +14 (14 voturi)    
  fetitza PSD (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 22:13)

  Razvan_M [utilizator]

  Oare i-a mestecat Victor Ponta in ciorba?
 • +11 (11 voturi)    
  Dar fabricarea vaccinurilor la Cantacizino? (Sâmbătă, 18 octombrie 2014, 23:11)

  D-or [utilizator]

  Un fost Avocat al poporului se autosesizase cu privire la incetarea productieI de CANTASTIM si alte vaccinuri de catre Institutul Cantacuzino.

  Cum s-a ingropat aceasta sesizare? Temele sunt abandonate cind se schimba persoana Avocatului?

  Cred ca Avocatul poporului chiar ar trebui sa raspunda la aceasta intrebare cu impact mai sigur si mai direct asupra populatiei.
 • +16 (18 voturi)    
  Ce sa mai motiveze? (Duminică, 19 octombrie 2014, 0:16)

  codo [utilizator]

  E o nevertebrata, ce ii poti cere? E specia potrivita la locul potrivit. Multumim PNL pentru alegere, bravo, la mai multe!
 • +8 (8 voturi)    
  Victoras ai grija de PSD-ei !! (Duminică, 19 octombrie 2014, 5:14)

  Plagarus [utilizator]

  Seniorul se minuneaza din ceruri de matale,ce jegos te-ai "drapat " .
 • +10 (10 voturi)    
  ! (Duminică, 19 octombrie 2014, 7:07)

  AndreiU. [utilizator]

  Am ajuns in momentul in care toti vor puterea, iar atunci cand o au si sunt niste subiecte serioase de discutat joaca fuga de raspundere.
  Si Ponta e campion la sportul asta! Daaa nu stiu nu ma intrebati pe mine, eu ma ocup cu Guvernul, nu cu Parlamentul, desi e deputat.
  Si mi-e sila doar la gandul ca un personaj atat de odios si de josnic, de fatarnic si iresponsabil, vrea sa conduca tara. Ar fi pentru noi dovada neverosimila ca noi nu ne-am reformat ca popor in ultimii 25 de ani, ci am jucat doar cartea "capul plecat sabia nu-l taie". Si am crezut orbeste in ei, in speranta ca vom duce tara asta unde ar merita, si ne-au dezamagit atat de multe ori, incat acum in scarba noastra nici nu ne mai prezentam la vot. Si nu acuz pe nimeni, fiecare e liber sa faca ce vrea, dar nu e pacat totusi, ca niste oameni sa moara pentru ca tu sa poti vota pe cine vrei?
  Foarte multa lume a luat textul in brate "toti sunt la fel". Desi tind sa fiu de acord, parca totusi e o abordare prea defetista, prea nihilista.
  Chit ca-l anulezi, te rog, du-te la vot, nu lasa mortii din Teleorman sa voteze pentru tine, ai macar atata decenta si bun simt, nu-ti ia mai mult de 30 de minute din ziua ta.
  Multumesc.
 • +9 (9 voturi)    
  tupeu de neam prost! (Duminică, 19 octombrie 2014, 7:45)

  Fu Thien Zbang [utilizator]

  ce zice cretinul ăsta?
  • +9 (9 voturi)    
   cice ca el e un barbat frumos si dashtept (Duminică, 19 octombrie 2014, 14:36)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Fu Thien Zbang

   dar cica e lumea rea
 • +8 (8 voturi)    
  Ciorbea si ciorba psd-ista (Duminică, 19 octombrie 2014, 8:44)

  tontu [utilizator]

  Victor e pus de Victor si camarila ca sa mai ingrope o institutie a statului. A.P. pe langa ca nu se autosesizeaza mai si blocheaza sesizarile care-i parvin.
 • +7 (7 voturi)    
  atac la statul de drept (Duminică, 19 octombrie 2014, 10:20)

  dadan [utilizator]

  Ca o fi platit sub diverse forme de PSD sau o face din zel neocomunist asta e mai putin relevant - procurorii ar trebui sa se sesizeze.
  Asistam la o forma de mini-dictatura cand un mecanism democratic a menit sa corecteze abuzurile guvernului este blocat de un aservit... De ce ne pacalim ca avem democratie? de ce ne place sa credem ca votul nostru conteaza cand totul e rezolvat deja dinainte de masina mafiota numita PSD&compania? Aceasta caracatita detine puterea economica , puterea de decizie, a pierdut pentru un timp puterea absoluta in justitie, stau ca lipitorile pe cel mai mare portofel cu bani la discretie - bugetul statului, banii nostrii...Acesti mafioti ne rad in fata si ne dau lectii de democratie cand de fapt traim intr-un feudalism modern in care se hipnotizeaza prostimea cu ideea de democratie.
  Doar daca iesim in strada putem sa-i alungam pe mizerabili - Power to the people.
 • +8 (8 voturi)    
  niste excroci (Duminică, 19 octombrie 2014, 10:24)

  Alin AlexHusariu [anonim]

  pentru ce mai platim aceasta institutie daca ei ataca doar ordonantele care vor, fara a tine cont de vointa cetatenilor. Acest cap patrat de Ciorbea este ce mai infecta si disgatioasa persoana publica, acolita PSD
 • +10 (10 voturi)    
  Limba romana e saraca in epitete pe masura (Duminică, 19 octombrie 2014, 10:39)

  ddutz [utilizator]

  Nemerniciei acestui nimic.
  Pentru un blid de linte a ajuns un gunoi.
  Cum mai poate sa se uite in oglinda dimineata?
  Nu are o scarba imensa toata ziua ??!!!
 • +6 (6 voturi)    
  Intereseaza pe cineva "motivatia" scuipatului ??? (Duminică, 19 octombrie 2014, 10:57)

  ddutz [utilizator]

  Nu.
 • +9 (9 voturi)    
  Avocatul Poporului si consecventa demersurilor (Duminică, 19 octombrie 2014, 11:00)

  D-or [utilizator]

  Cind se schimba persoana Avocatului se abandoneaza sesizarile precedentului Avocat, desi este in fapt o institutie, nu un om. Ce s-a intimplat, spre exemplu, cu auto-sesizarea de acum citiva ani privind neproducerea vaccinurilor (CANTASTIM, BCG, ETC) de catre Institutul Cantacuzino?
 • +10 (10 voturi)    
  un mincinos.. (Duminică, 19 octombrie 2014, 13:26)

  akillies [utilizator]

  ..si un tradator... a ajuns sa conduca institutia Avocatul Poporului si isi bate joc de Statul de Drept in Romania..


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by