Presedintia Rusiei a anuntat ca presedintele Vladimir Putin s-a intalnit vineri cu omologul sau roman, Traian Basescu, la Milano, cu ocazia Summitului Asia-Europa (ASEM), cei doi lideri discutand despre "principalele aspecte" ale relatiei bilaterale, informeaza Mediafax.

"Vladimir Putin s-a intalnit cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, cu care a discutat pe scurt despre principalele aspecte ale relatiei bilaterale", a precizat Kremlinul intr-un comunicat.

Traian Basescu si Vladimir Putin se afla la Milano pentru a participa la Summitul Asia-Europa, desfasurat joi si vineri in orasul din nordul Italiei.

Vladimir Putin a avut intrevederi si cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, si cu Julie Bishop, ministrul de Externe al Australiei. La intrevederea de vineri dimineata dintre Vladimir Putin si Petro Porosenko au asistat premierul britanic David Cameron, cancelarul german Angela Merkel, presedintele Frantei, Francois Hollande, premierul italian Matteo Renzi, presedintele in exercitiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si presedintele in functie al Consiliului European, Herman Van Rompuy.