Medicii Directiei de Sanatate Publica Brasov monitorizeaza patru persoane care au venit recent din Africa si ar putea prezenta risc de imbolnavire cu virusul Ebola, potrivit Digi 24. Printre ei se afla si un student nigerian, in varsta de 24 de ani, care a venit din vacanta, din Nigeria, in urma cu cateva zile. Niciunul dintre cei patru nu prezinta simptome, dar vor fi in continuare monitorizati timp de 30 de zile.

Ahmad are 24 de ani si este student la Managementul Afacerilor in Brasov. S-a intors saptamana trecuta in Romania, dupa o vacanta de trei luni acasa, in Nigeria. Si-a facut analizele inainte sa revina in Europa si spune ca se simte bine.

"Nu am avut pana acum niciun simptom. Am fost la medic inainte sa ma intorc si totul este in regula. Daca as fi contractat virusul cu adevarat, pana acum as fi avut simptome sau ceva de genul acesta, dar eu merg la dispensar in fiecare dimineata, pentru controlul de rutina, si ma intorc la scoala si nimanui nu ii este frica ", spune Ahmad Abdulah Maijama - student in Brasov.

Procedurile impuse de Ministerul Sanatatii cer ca fiecare dintre cei care se intorc din state africane sa fie monitorizati de medici timp de 21 de zile. Daca in acest interval nu apar semne de imbolnavire, oamenii ies din carantina si se considera ca sunt in afara oricarui pericol.

"Directia de Sanatate Publica, prin compartimentul de supraveghere si control boli transmisibile monitorizeaza zilnic starea lor de sanatate. Se face anamneza, se monitorizeaza temperatura si starea lui de sinatate zilnic, de medicul de familie, medicul responsabil din cadrul DSP ",spune dr. Magdalena Coman, directorul DSP Brasov.

Ceilalti trei pacienti proaspat intorsi din Africa vin din Sierra Leone si sunt supravegheati si ei zilnic de catre un medic din cadrul DSP Brasov. Niciunul dintre ei nu prezinta semne de imbolnavire.