Procurorii DNA fac, miercuri, 25 de perchezitii in Brasov, Bacau, Covasna si Bucuresti, la cinci institutii publice, printre care si tribunalele Brasov si Covasna, fiind vizati trei judecatori de la cele doua instante si doi avocati, pentru retrocedarea ilegala a unor paduri si terenuri agricole, informeaza Mediafax.

Viorel HrebenciucFoto: Agerpres

-------------------

Ora 14:00 Viorel Hrebenciuc a iesit din sediul DNA, precizand ca este inculpat in acest dosar.

El a mentionat ca sunt mai multe infractiuni pentru care a fost audiat referitoare la Legea 78/2000. "Ma voi prezenta cu avocatul ori de cate ori voi fi chemat", a precizat Viorel Hrebenciuc, citat de Agerpres.

Intrebat de jurnalisti la iesirea din sediul DNA Brasov daca se pune problema ridicarii imunitatii sale, Viorel Hrebenciuc a declarat ca procurorii vor stabili acest lucru.

Ora 13:00Printul Paul si printesa Lia vizati in dosarul retrocedarilor ilegale. Un 'prim obiectiv' - 30.000 de hectare in Suceava

Ora 12:15 Deputatul Viorel Hrebenciuc a ajuns, miercuri, insotit de un jandarm, la sediul DNA Brasov, unde urmeaza sa fie audiat in dosarul retrocedarilor ilegale, transmite Agerpres.

Intrebat in ce calitate a fost chemat, Hrebenciuc a spus: ''Nu stiu, o sa vad inauntru''.

Ora 11:42 Ilie Sarbu a parasit sediul DNA Brasov dupa circa o ora, relateaza Agerpres.

Intrebat de ziaristi ce a discutat cu procurorii, Sarbu a raspuns ca nu a fost audiat si ca nu doreste sa faca declaratii.

Ora 11:10 Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost citat si el de procurori in acest dosar, potrivit Romania TV.

Ora 11:04 Liderul senatorilor social-democrati Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta, este audiat de DNA Brasov in dosarul retrocedarilor, transmite RTV.

Ora 10:52 Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat arestarea preventiva, arestarea la domiciliu si perchezitia imobiliara a magistratilor Adam Roxana Anca, judecator in cadrul Tribunalului Brasov, Ordog Lorand Andras si Uta Gabriel, judecatori in cadrul Tribunalului Covasna.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Brasov fac cercetari in aceasta cauza pentru infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie ce au legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier si 100 de hectare de teren agricol, arata DNA intr-un comunicat de presa.

Anchetatorii fac 25 de perchezitii in judetele Brasov, Bacau, Covasna, precum si in Bucuresti, dintre care cinci la institutii publice de interes local, una la un birou de avocatura si restul la sediile unor firme si la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca intre cele cinci institutii publice la care au loc perchezitii sunt si tribunalele Brasov si Covasna.

Potrivit surselor citate, de la cele doua instante sunt vizati trei judecatori, suspectati de implicare in luarea unor decizii ilegale privind retrocedarea de terenuri.

In acelasi dosar sunt suspectati de fapte de coruptie si doi avocati, unul dintre acestia fiind deputatul PSD Ioan Adam. Sotia lui Ioan Adam, judecatoarea Roxana Adam, de la Tribunalul Brasov, ar fi printre cei trei magistrati suspectati in cauza, au mai aratat sursele citate.

Printre localitatile in care s-ar fi facut retocedarile ilegale de terenuri sunt Comanesti, Palanca, Bratulesti si Doftana, au precizat sursele judiciare.

La finalul perchezitiilor, suspectii vor fi dusi la audieri, la sediul DNA Brasov.

Actiunea este sprijinita de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.