Mii de credinciosi din intreaga tara s-au aflat, marti, in pelerinaj la biserica din municipiul Vaslui, unde se afla depusa racla cu straiele de acum o suta de ani ale Cuvioasei Parascheva, existand momente in care oamenii au stat zeci de minute la randul care a numarat si peste 500 de oameni.

Biserica "Sfanta Parascheva" din Vaslui a fost luata cu asalt, marti, de mii de credinciosi din intreaga tara care au dorit sa atinga racla cu vesmintele protectoarei Moldovei si pentru a se ruga pentru sanatate si iertarea pacatelor, potrivit Mediafax.

Unii pelerini au fost nevoiti sa astepte la rand si cateva zeci de minute, in conditiile in care au existat momente cand, la coada, s-au aflat si peste 500 de oameni.

La slujba Sfintei Liturghii, au participat aproximativ 2.000 de credinciosi, o parte dintre acestia bucurandu-se si de agapa crestineasca facuta de biserica.

"Sfanta Cuvioasa Parascheva ne-a daruit o mare bucurie duhovniceasca. Astazi (n.r. - marti) este o mare sarbatoare pentru comunitatea vasluiana si nu numai pentru ca, alaturi de cei din judetul nostru, au fost foarte multi care au venit din alte zone ale tarii, unii dintre ei dupa ce au fost in pelerinaj la Iasi", a declarat, marti, corespondentului Mediafax preotul paroh al Bisericii "Sfanta Parascheva", Neculai Badarau.

Potrivit acestuia, biserica va fi deschisa pana la miezul noptii pentru a permite tuturor credinciosilor sa se roage la racla cu vesmintele Cuvioasei Parascheva.

Pelerinajul la straiele Cuvioasei Parascheva vine la o zi dupa ce peste 400 de credinciosi au participat la o procesiune in municipiul Vaslui cu icoana si racla cu fostele vesminte de pana acum 100 de ani ale ocrotitoarei Moldovei.

Vesmintele din racla aflata la Vaslui sunt cele cu care a fost imbracata, pana in urma cu aproximativ 100 de ani, Cuvioasa Parascheva, sfanta ale carei moaste sunt la Catedrala Mitropoliei Moldovei si Bucovinei din Iasi. Racla a fost oferita Bisericii "Sfanta Parascheva￯ din Vaslui in urma cu cativa ani de catre mitropolie.